Post entry

Hedson Tech Q3 rapport - styrkebesked

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

- Tilltagande tillväxt med lönsamhet

- Tilltagande återhämtning på flera vikiga marknader

- Positiv respons på den nya produktserien vid den stora Frankfurt mässan Automechanika i September

- Högre orderingång vid slutet av kvartalet än i början

- Fortsatt positiva framtidsutsikter

Det fina i Q3 förutom alla siffror som visar att det går mycket bra var den annars så återhållsamma VD´n Dr Peter Löprick som verkligen lyser av optimism.

Hela världen tycks nu ligga öppen för Hedson och de är beredda att möta den.

Omsättning: 55,1 MSEK (38,6)+42%

Resultat efter skatt: 3,2 MSEK (-5,3)

VPA Q3: 0,45kr (-0,74)

VPA Jan-Sept: 1,37kr

Gissar vi hamnar på VPA 2kr för i år och försiktigt räknat bortåt 2,30-2,40kr för nästa år.
P/e 12 ger då en riktkurs på ca 21kr om man räknar in schablonskatt.

Bolaget har dock underskottsavdrag på 48 MSEK o skattebelastning lär inte inträda förrän tidigast 2013.

Saxat ur Q3 rapporten:
"De allmänt positiva framtidsutsikterna består in i nästa kvartal. Vi noterar med tillfredsställelse att orderingången från Nordamerika har ökat."

"Marknader som drabbats hårt under finanskrisen håller på att återhämta sig i allt snabbare takt. Värda att nämnas är Ryssland och Korea men även andra utvecklings-marknader som exempelvis Vietnam, Kina, Mellanöstern och delar av Sydamerika."

"I september vartannat år hålls Automechanika, världens största mässa för bileftermarknad i tyska Frankfurt. Denna mässa är den bästa indikatorn på marknadens styrka på olika platser i världen. Ett flertal order erhölls direkt på mässan”.

"Med ett antal nya produkter var Hedson-montern en av de mest välbesökta.
Vare sig det handlade om den nya IRT- produktlinjen, Dresters hjultvättar & pistoltvättar, de nya Trisk-torkarna eller de multifunktionella Herkules-lyftarna var responsen enhälligt positiv."

För Drester Hjultvättar kommer 2010 att bli ett rekordår med de högsta försäljningssiffrorna någonsin. Detta gäller både för den hel-automatiska "tvättroboten" som för de enklare maskinerna. Alla modeller säljer över förväntan. Övertygande argument för maskinerna är den miljövänliga tvättmetoden i kombination med utmärkta tvättresultat. Vissa marknader som tidigare utvecklats långsamt håller på att lossna och en del försöksorder har inkommit.”

Drester Sprutpistoltvättar är fortfarande de mest sålda maskinerna över hela världen. Ingen av våra konkurrenter kan erbjuda vår variation av lösningar eller inta den position som Dresters 20 åriga kunskap och kompetens har befäst i detta marknadssegment.”

Länk till djupare analys:

www.redeye.se/medlemsanalys/35963

Till Q3 rapporten:

www.hedsontechnologies.se/sitespecific/hedson/files/Delarsrapport20100930.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?