Post entry

Hedson - ordentligt undervärderad

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hedson, PE-tal omkring 4-5 på årets förväntade siffror. Nog för att omvärlden är skakig men visst har marknaden tryckt ner Hedsons aktie alltför lågt.

Hedson Technologies är ett miljö-teknikföretag och världsledande leverantör av tvätt-, tork- och lyft-utrustning. Kunder är biltillverkare, lackeringsverkstäder och däck-verkstäder. Produkterna marknadsförs under varumärkena Drester, IRT, Herkules och Trisk. Infon om bolaget från hemsidan.

Det är skrivet rätt mkt om Hedson redan tidigare så tänkte inte ge mig in i nån djupdykning. Bara påminna om att bolaget fortfarande finns! :-) och att kursen brakat ned ordentligt i augusti-krisen. Och till skillnad från övriga småbolag som drog i slutet på förra veckan så har Hedson inte fått se aktiekurs repa sig nämnvärt. Det känns som en kort och tillfällig eftersläpning och snart (måndag?) kommer Hedson-aktie lyfta ordentligt till en mer normalnivå.

Bolaget var riktigt lågt värderat redan innan raset, anledningen har troligen varit en viss oro för att valutasvängningar ska påverkas bolagets resultat negativt. Det kommer det säkert göra men omöjligen så mkt att bolaget förtjänar en krisvärdering. Tvärtom pekar alla parametrar upp. De växer kraftigt både sett till omsättning och resultat, och därtill sker tillväxten på ett flertal olika marknader, tillväxtmarknader inkluderat. Börsvärdet är idag 79 miljoner kr, Resultat e skatt för första kvartalet var 4,5 mkr. I brist på officiella prognoser och guidningar får det bli en klassiskt höftning, dvs 4,5 * 4, 18 mkr, eller säg 4 mkr*4 kvartal, = 16 mkr e skatt. Det skulle ge ett PE-tal på 5. På ett tillväxtbolag...

Störtar konjunkturen kommer det såklart drabba Hedson. Men för de placerare som har hopp om ekonomin i allmänhet och att ev recession inte blir så djup så måste Hedson vara ett riktigt attraktivt spekulativt köp. Bolaget känns dessutom mer förbettt för en lågkonjunktur ifall det skulle inträffa. Från dagens 11 kr känns det som att en kursdubbling skulle kunna vara möjligt på 6-9 mån sikt om bolaget fortsätter utvecklas och konjunkturen inte tvärnitar. Stockpickers riktkurs är 18 kr.

I det korta perspektivet tycker jag att en rekyl upp till "normalläget" 14 kr kunde vara berättigat. Det är många procent det. Senaste rapporten startade ett lite rally upp till 16 kr innan ett klenare börsklimat fick ner aktien igen.

Slutsats: Köp Hedson, starkt köp på denna kursnivå.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?