Post entry

Heart of Brands rapport

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom rapporten från HoB och en del frågetecken blev besvarade och en del kvarstår obesvarande.

Försäljningen för POUR Q1 var 3,4 miljoner. Vi får hoppas att Q1 brukar vara ett dårligt kvartal för bolaget om inte omsättningen skall minska. Enligt rapporten så har antalet grundorders ökat med 5% sedan 2007. En motsvarande ökning på helåret skulle medföra en omsättning kring 18 miljoner för 2008 vilket är i underkant av vad mina analys på 20 miljoner är.

Zetterberg har tecknade orders för 0,7 miljoner och här är prognosen om 1M inte orimligt.

Gul & blå har funnits i bolaget sedan 3 mars och redovisar en omsättning på 1,1M. På årsbasis blir detta ca 13M, i nivå med förväntningarna. Här finns även kryddan med ytterligare tecknade orders på över 2 miljoner.

På den negativa sidan verkar det som kostnaderna ökar markant och vi får förvänta oss ett större negativt resultat 2008 än -1M. Snarare kring 5-6M på minussidan för 2008 och ytterligare kapitalanskaffning kan bli aktuellt.

Uppgifter kring övrig varumärkesförsäljning finns inte, men överlag verkar det som bolaget ligger i nivå med omsättningförväntningarna i min analys. Kostnaderna är dock på den negativa sidan.

Trevlig kväll

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?