Post entry

Slut på ökenvandringen?!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den 12 juli kan vara slutet på en tids ökenvandring för ett företag med mycket låg värdering och stabil intjäning. Bolaget värderas till ca 30 Msek inklusive nettoskuld (Sista mars 2010)och har gått med vinst de senaste fem kvartalen efter en strategisk omvandling under q4 2008. Förra året gjorde företaget en vinst på knappt 6 Msek efter skatt.

Den senaste tiden har nyckelpersoner i företaget tecknat ett optionsavtal där de förbinder sig att köpa aktier till ett pris som överstiger dagens pris med över 100%. Aktierna ska tecknas om knappt 2 år. Dessutom har två av nyckelpersonerna ökat sina innehav under juni månad.

Företaget lämnar lägesrapporter en gång i månaden. De två senaste lägesrapporterna för april och maj har helt klart utstrålat positivism inför framtiden (Se länk 1 och 2). Dessutom visade förra årets 2:a kvartal ganska låga siffror, vilket enligt VD inte kommer upprepas i år. Detta meddelade han i en intervju med redeyeprofilen $trindberg på fråga om inte q1 ska vara bättre än q2 och q3: ” Kvartal ett ska inte vara bättre än kvartal två, och det ska vara i samma nivå som kvartal 3 eller något bättre”. Resultatet efter skatt för q1 2010 var 1,4 MSEK. Med andra ord väntar jag mig ett resultat som är bättre än 1,4 Msek för q2, jämför detta med 0,9Msek för q2 2009. Oj, nu blev det lite väl mycket siffror, sorry, men jag är ju ekonom.

Närmast väntar alltså halvårsrapporten om knappt en månad men även en hel del andra nyheter väntas under året. Bolaget har kommunicerat att det tänker växa utanför Sverige i år och att den egna smyckesförsäljningen som ännu så länge inte tagit den fart som lednigen hoppats på kan få sitt genombrott i och med det stundande brölloppet, ja ni vet vilket. Det är smyckesförsäljningen som ger företaget de bästa marginalerna.

Företaget är Guld invest och handlas på aktietorget. Omsättningen är låg men jag tror definitivt att det kan vara slut på ökenvandringen snart och att det är värt att krydda portföljen med lite bladguld.

Lycka till!

Länk 1 http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=54973&Language=2

Länk 2 http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=55335&Language=2

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?