Post entry

Mr Clowns Dagbok - Dag 2 - Lördag - (Eller hur jag blev Gevekos minsta aktieägare)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som jag berättade i gårdagens blogg har jag gjort en aktieinvestering i bolaget Bure - en investering som hittills kan sägas står oförändrad - som jag troligen kommer att prata mer om i nästa vecka.

Idag, lördag, är en skön dag då alla aktiemarknader är stängda och man kan vila ut för att få krafter att orka nästa veckas händelser. Men självklart, för en gammal aktiesparare, som jag tyvärr måste kategoriseras som vare sig jag vill det eller inte, händer det ändå titt som tätt att delar av mina lördagar kommer att handla om aktier på det ena eller andra viset.

Idag så var det en tämligen nyasfalterad gata som fick mig att börja tänka på bolaget Geveko (Ett av deras verksamhetsområden är ju som Ni vet just det här med vägmarkeringar.)

Geveko, det lite okända investmentbolaget fram tills dess nya verksamhetsform började ta form. - (De har ju sålt av sina aktieinnehav för att istället till 100% satsa på sin industrirörelse.)

För en oherrans massa år sedan kom jag i kontakt med en aktiemäklare (de finns förresten även idag) som erbjöd kunder att spara månatligen i aktier. För att göra allting korrekt fick man till och med aktieandelar. Dvs. köpte jag aktier till priset av 100 kronor men satsade bara 50 kronor så fick jag 0,5 aktier i bolaget.

Nåväl, jag började spara 100 kr i månaden i Geveko. En hyfsad investering fram tills dess att jag skulle sälja. Då av någon anledning (tack vare utdelningen) fick jag 0,002 aktier som inte hade sålts.

Nu är dock historien löst och jag kan lite kaxigt säga att jag för en tid utan tvekan var bolagets absolut minsta aktieägare.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?