Post entry

Genovis forskning har mångmiljardpotential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Genovis, detta lilla bolag på First North som var så haussat 2006-2007 har på senare tid blivit bortglömt. Detta antagligen främst på grund av att ingen riktigt förstår vad deras forskning handlar om. De är i huvudsak inblandade i två stora projekt. Dels Sentinel Node som syftar till att använda de nanopartiklar som Genovis tillverkar till cancerdiagnostik. Det andra projektet är LUPAS, ett projekt som syftar till att utarbeta unika diagnostiseringsmetoder för alzheimers.

Ingen har ju riktigt vetat vilken ekonomisk potential dessa projekt besuttit förrän nu.

Det har nu nämligen blivit känt att Eli Lilly & Co förvärvar Avid Radiopharmaceuticals Inc., ett annat litet biotech-företag som också utarbetat en metod för alzheimers-diagnostisering. Köpeskillingen är, med Genovis-mått mätt svindlande, hela $300 miljoner motsvarande 2 miljarder SEK. Dessutom kan en tilläggsköpeskilling om cirka 3,4 miljarder SEK tillkomma.

http://www.philly.com/inquirer/business/20101109_Lilly_to_buy_local_biotech_startup_Avid.html

Detta kan jämföras med Genovis som nu handlas till 0,69kr/aktie motsvarande 28 Mkr. Med andra ord så kan det finnas en ekonomisk potential i Genovis som inte bara är många 100% utan t.o.m. flera 1000%.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?