Post entry

Mina små pärlor.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att ha läst DaniTheDogs blogg imorse om hans strategi att satsa enbart på småbolag blev jag inspirerad till att skriva om mina egna små pärlor i portföljen. Dessutom har porföljen gått som ett skott sedan jag sålde Doro efter rapporten och det gör mig ännu mer inspirerad. Min portfölj består av en långsiktig del 50 % och en tradingdel 50 % där jag swing och daytradar.

I min långsiktiga del har jag tre bolag Generic Sweden (First North, inköpt i veckan), G5 (Aktietorget)och Jays (pytteliten potentiell pärla på Aktiertorget).

Generic Sweden består av en Konsultverksamhet och en Telekomverksamhet. Konsultverksamheten erbjuder högkvalitativa tjänster till bl.a. försvaret, aktörer inom samhälls- säkerhet och produkt-utvecklande företag inom energi, tele- kommunikation, transport/infrastruktur samt medicinsk teknik (Elekta bla). Telekomverksamheten är en specialiserad teleoperatör som driver ett eget nät för kritisk kommunikation. Tjänster och produkter erbjuds inom produktområdena Minicall och Messit .

Generic är noterat på First North och har haft det tufft genom finanskrisen. Nu har företaget genomgått en omtrukturering och visade ökande vinster efter skatt för tredje kvartalet i rad i år i q3-rapporten. Den nya lednigen som tillsattes i november 2009 har gjort ett kanonjobb enligt mig som lyckats vända på skutan. Årets vinst beräknas bli 0,9kr per aktie (11Msek) enligt Remiums analys daterad den 15/11 och då ingår omstruktureringskostnader på -4,1Msek. De sista omstruktureringskostnaderna är nu tagna i q3. Nästa år beräknas vinsten bli 1,23kr per aktie eller 15,1Msek enligt Remium. Aktiekursen är 5,75 kr vilket ger ett pe-tal på 6.4 för årets beräknade vinst och 4,8 för nästa års beräknade vinst. År 2011 väntas företaget ha en nettokassa på 6msek och 2012, 29Msek enligt analysen och marknadsvärdet idag är 70msek! Detta har jag inte beaktat i pe-talsberäkningarna. Läs gärna q3-rapporten på hemsidan (se länk 1) och Remiums analys (se länk 2)

Det här är ett av de mest självklara investeringscase på länge och det skulle inte förvåna mig om vi ser en fördubbling av kursen på 6 månaders sikt! Kom dock ihåg att omsättningen i aktien är låg.

G5 Entertainment har det skrivits ganska mycket om här bla av Risk Reward Junkie. G5 gör spel till bla Iphone och Ipad och tillväxten har bara börjat för det här företaget. En hel del triggers i form av nysläppta spel väntar i november och december. På nästa års restriktiva prognos som företaget själva satt till en vinst om 1,4kr per aktie handlas företaget till ett pe-tal på 7 vid kurs på 10 kr.

Jays är en svensk hörlurstillverkare som noterades på aktietorget i maj i år. Företaget värderas till 10 Msek. Så här inför jultider noterade jag att Jays gjorde reklam i GP och DI-weekend och dessutom fick de nyligen sin största order någonsin från_USA´s största bokhandelskedja, Barnes & Noble_n order som borde vara värd ca 2,5-3 Msek om jag räknat rätt (se länk 3). Företaget har nyligen börjat sin expansion och omsättningen för q3 var ynka 3,5 Msek med en förlust på 1,6 Msek. Företagets produkt har fått bra betyg och kan vara på väg att få ett genombrott i år. Omsättningen på aktien är extremt låg så här är det svårt att köpa många aktier. Kanske är det lika bra det då detta kan bli antingen succe eller pannkaka. Detta ser jag som en liten krydda i portföljen och om inte annat så får de ju lite gratis reklam nu också.

I tradingdelen av portföljen ligger jag just nu 100 % likvid, varför kanske ni undrar jo för att jag idag tog hem en tredagars swingtradevinst på 30 % i Löparns favorit Neurovive. I förrgår tog jag hem en bra daytradevinst i Inzaire Taurus och idag en i BioPhausia. Det var länge sedan jag upplevde en sådan här vecka kan jag säga. Portföljen sniffar nu på 200 % upp sen start i november förra året! Och då har jag ändå gått på nitar i år kan jag lova. Jag hoppas att jag aldrig behöver säga detta igen, AlLDRIG MER WARRANTER. Det är så typiskt att man numera kan handla dessa inbjudande förföriska papper i kapitalförsäkringar också! Nokias rapport var ju bra, eller?! Ha Ha nä jag kommer nog inte kunna hålla mig ifrån warranter den här gången heller.

Till sist vill jag bara säga:

Följ andras råd med egen vishet och få vishet genom att......... läsa på själv.

Och Lycka till!

Länk 1 Hemsida: http://www.generic.se/

Länk 2 Remiums analys: http://www.remium.com/analys/remium-review

Länk 3 Jays stororder: http://www.jays.se/press/2010/svenska-jays-far-stororder-av-usas-stoersta-bokhandelskedja-barnes-a-noble.html

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?