Post entry

Generic Sweden - 50 % potential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har skrivit några gånger om detta First North-noterade bolag och anser alltjämt att Generic-aktien är en godbit på denna nivå. Konsultbolag som gjort en fantastisk turnaround, prel vinst e skatt i år 15 millar. Börsvärde cirka 75 millar. Det ger PE-tal 5 på årets resultat!

Ge ett mer normalt PE-tal till aktien, säg 7 så har vi ett börsvärde på 105 mkr, och en börskurs som rusar. Riktkurs 8,40 kr i ett sådant läge, mot dagens 6,10 kr. Det är mkt köpvärt tycker jag.

Lek med tanken att årets första rapport är lika fin som övriga rapporter under 2010 och att bolaget uttalar sig positivt om framtiden (vilket jag tror de kommer göra, trenden ser stark ut). Då vågar man sig kanske på ett PE-tal kring 8, plus ev prognoshöjning. Vipps så har vi en rimlig riktkurs på 10 kr.

Slutsats: Köp ett rejält undervärderat First North-bolag, dvs Generic Sweden. Finns inte många lika klara eftersläntrare.

Klipper in igen Stockpickers utklipp gällande Remiums kommentar om Generic i höstas:

""I Remiums kvartalsvisa genomgång av småbolagens rapporter finns det ett antal riktiga guldkorn. En aktie mäklarfirman vill lyfta fram är Generic of Sweden med ett börsvärde på ca 60 miljoner kronor. Bolaget består av två delar: en konsultverksamhet med högkvalitativa tjänster till bl.a. försvaret och telekomverksamheten som är en specialiserad teleoperatör med egna nät för kritisk kommunikation. Den senare verksamheten växer mycket snabbt och har en rörelsemarginal på 30 procent. Remium räknar med att denna del i år kommer att omsätta 55 miljoner kronor och ha ett rörelseresultat på 16 miljoner kronor. Enbart denna del skulle mer än väl försvara den nuvarande kursen. Remium skriver "med gamla förlustavdrag kommer någon skattebelastning inte bli aktuell under nästa år och Remiums prognos ger ett P/E-tal på 3,8. Så billigt ska det väl ändå inte vara? " ""

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?