Post entry

Generic på First North - ett riktigt guldkorn enligt Remium

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

För cirka ett år sedan skrev jag några rader om konsultbolaget Generic som ett riktigt turnaround-case. Då hade konsultbolaget en imponerande omsättning sett till börsvärde men blödde och tvingades till nyemission. Nu har en fantastisk storstädning genomförts och bolaget har tvärvänt till riktigt fin vinst. Men börsvärdet har verkligen inte hängt med. Remium uppmärksammade bolaget för en dryg månad sen och kallade Generic för ett av marknadens "riktiga guldkorn". Aktien skuttade då upp ett hack men sen har inte hänt så mkt mer. Här finns utrymme för mkt mer! Går man på Remiums siffror behöver det inte vara genant att gissa på 40-50 % ytterligare. (kursdubbling på ett år om bolaget fortsätter att leverera, men kanske finns en "att bevisa-rabatt" kvar ett halvår till, PE 8 på 2010 års prognos skulle dock innebära 100 % upp från dagens nivå)

Omsättningen i aktien är usel vissa dagar, medan andra dagar bjuder på rikigt hygglig fart i omsättningen. Som köpare får man ju se ändå se till att agera med omsorg.

Från Stockpicker i ett november-nummer:

""I Remiums kvartalsvisa genomgång av småbolagens rapporter finns det ett antal riktiga guldkorn. En aktie mäklarfirman vill lyfta fram är Generic of Sweden med ett börsvärde på ca 60 miljoner kronor. Bolaget består av två delar: en konsultverksamhet med högkvalitativa tjänster till bl.a. försvaret och telekomverksamheten som är en specialiserad teleoperatör med egna nät för kritisk kommunikation. Den senare verksamheten växer mycket snabbt och har en rörelsemarginal på 30 procent. Remium räknar med att denna del i år kommer att omsätta 55 miljoner kronor och ha ett rörelseresultat på 16 miljoner kronor. Enbart denna del skulle mer än väl försvara den nuvarande kursen. Remium skriver "med gamla förlustavdrag kommer någon skattebelastning inte bli aktuell under nästa år och Remiums prognos ger ett P/E-tal på 3,8. Så billigt ska det väl ändå inte vara? """

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?