Post entry

Gapwaves - Ett blivande miljardföretag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I dagsläget är en värdering runt 120- 150kr rättvis. Räknar vi till 2020 kan det mycket väl röra sig om 4- 500kr, kanske till och med mer. De som satte värderingen av detta bolag inför introduktionen måste sägas ha gjort ett infantilt arbete. Bolaget är, men framförallt varit, extremt undervärderat. Tittar vi på tekniken och energiåtgången Gapwaves produkt finns det inte mycket mer att säga än köp. Rätt som det är kommer det komma ett avtal som gör Gapwaves till ett mångmiljard företag. Det kan lika gärna ske imorgon.

Gapwaves revolutionerande teknik

Gapwaves produkter för 5G är fruktansvärt mycket bättre och mer avancerad än konkurrenternas i dagsläget. Det handlar om allting som kan knytas till detta. Räckvidden är mycket bättre. Gapwaves teknik kan nå en kilometer från källan medan närmaste konkurrent ligger på 200 meter. Inte nog med detta faktum. Både kapacitet och prestanda är så mycket bättre att Ericsson, Facebook, Google, Huawei och NEC alla vill ha exklusiv rätt till Gapwaves produkter, något bolaget inte vill. De vill såklart sälja till alla intressenter.

En annan faktor som också den är avgörande för vad som väljs i slutändan är förstås energi åtgången. Konkurrerande antenner drar så pass mycket mer energi så att det inte ens blir hållbart vid en jämförelse.

Självklart finns det andra tillverkare men ingen som har densamma kapaciteten och räckvidden på sina antenner. Detta har med den patenterade Gaptekniken att göra. Givetvis har bolaget patent på detta. "Andra tekniker ligger på 30 % verkningsgrad, jämfört med Gapwaves 95 %. Det finns ingen annan som kan göra detta.", säger VD. Han fortsätter med att tillägga ”Många företag kontaktar oss för att vi har en intressant teknik som gör att de ska kunna leverera 5G framöver. Vår teknik är lovande och vi för bland annat en diskussion direkt med ett antal storföretag och potentiella kunder som Ericsson, Huawei, NEC och Nokia. Vi har även dialoger med nya spelare som Facebook och Google som är på väg att bygga telekom och datanät med ambitionen att alla ska ha tillgång till internet."

Using a wireless signal for the “last mile” - (precis det som Gapwaves håller på med och det som VD Lars-Inge bl.a. pratade om i sista presentationen i Stockholm) - could be a revolution for the home broadband industry_: digging up roads to install fiber-optic cable gets you gigabit speeds, but at massive cost for the telecoms companies. Dvs. man drar fiber till vändplatsen i radhusområdet och sätter upp en Gapwaves antenn där som sedan kommunicerar med de hus som vill ha 5G istället för att gräva upp hela radhusområdet. _

När ska aktien köpas

När så pass många av de globala spelarna är intresserade och för samtal med Gapwaves finns det ingen anledning att vänta. Kursen kommer att explodera vid ett större avtal och då pratar vi kurser på flera hundra kronor per aktie.

WITH 5G THE TIME IS NOWJust under half of the wireless network operators in the world plan to have 5G technology deployed within the next 12 months, if they don’t already. The vast majority of carriers expect have begun deploying 5G within 24 months. 

http://www.edn.com/electronics-blogs/5g-waves/4458843/With-5G-technology--the-time-is-now-?utm_content=buffer183ce&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

EU-kommissionen räknar med att utvecklingen av 5g-tekniken kommer att kosta 56,6 miljarder euro och skapa 2,3 miljoner jobb i Europa fram till 2020.

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.687220/san-marino-forst-5g

Självkörande bilar och telefoner

Självbärande bilar, eller bilradar, Självkörande bilar är längre in i framtiden. Redan idag finns antenner i bilar för exempelvis adaptiv farthållare. Så försäljningen av antenner till bilradar kan gå snabbare än till självkörande bilar. Så mentalt känns inte detta område så långt in i framtiden. Antennen behöver vara styrbar för att kunna scanna av omgivningen och det kan sitta uppemot fem olika antenner i en bil. Det kommer med andra ord att behövas miljarder antenner.

https://www.va.se/nyheter/2017/03/20/vi-kommer-att-synas-lovar-gapwaves-vd/

Slutsats

I dagsläget är en värdering runt 120- 150kr rättvis. Räknar vi till 2020 kan det mycket väl röra sig om 4- 500kr, kanske till och med mer. De som satte värderingen av detta bolag inför introduktionen måste sägas ha gjort ett infantilt arbete. Bolaget är, men framförallt varit, extremt undervärderat. Tittar vi på tekniken och energiåtgången på denna finns det inte mycket mer att säga än köp. Rätt som det är kommer det komma ett avtal som gör Gapwaves till ett mångmiljard företag. Det kan lika gärna ske imorgon.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?