Post entry

5G-antennföretaget Gapwaves har precis noterats

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu i fredags noterades Gapwaves på First North efter att erbjudandet övertecknats med 428 procent. Teckningskursen var 5,95 kr och efter första dagens handel verkar aktien ligga i nivåer kring 7,60-8,20 kr per aktie.

Gapwaves tillverkar och säljer vågledare och antennprodukter inom data och telekom, liksom även för bilradar, avlyssningssystem och rymdobservatorier. Företaget har en lång erfarenhet av antenner och man har tidigare sålt en miljon enheter av comhat antennen.

Det spännande med just Gapwaves är att företaget har en bred samling av patenterad innovativ teknik med vilken de bland annat vill bli huvudleverantör av 5G nätverk globalt. Detta ska uppnås med en av företagets mest spännande produkter inom det patenterade området GAP-vågledarteknik. Gapwaves vill nu gå in i en kommerialiseringsfas av sina produkter och enligt VDn själv så för man dialog med Google och Facebook angående just GAP-antennen.

Företaget har för närvarande färdiga prototyper av sin GAP-antenn som man säljer för 100 000 kr per st (en liten fräst metallbit) och man har enligt VDn sålt några stycken till stora intressenter (vill inte nämna vilka). Dessa kommer säljas för betydligt mindre pengar i framtiden och beställas i betydligt högre kvantiteter, flera miljontals enheter per kund.

I och med att 5G nätverk förväntas bli aktuella globalt så snart som år 2018 så letar de enorma aktörerna just nu efter de bästa lösningarna för att göra sina kunder nöjda i framtiden.

Man kan fråga sig varför 5G överhuvudtaget behövs, räcker inte 4G?

- Svaret är att 5G kommer göra att vi kan hantera betydligt större mängder information, snabbare. Alla sändningar över 5G kommer ske i realtid.

Gapwaves utvecklar också ultrabredbandiga antenner, UWB, som främst används i vetenskapliga och försvarsrelaterade produkter. Man har där patent på både Eleven-antennen och Bowtie-antennen och enligt företaget så är kunder även här ute efter att köpa antennerna. Kunder här är stora aktörer inom försvarsindustrin.

Det som gör Gapwaves så intressant är dels att de har en patenterad teknik men också att de redan har färdiga produkter. Man kan jämföra det med biotechbolag som ofta sitter på unika patent men som har flertalet år framför sig av olika stadier av tester och godkännanden innan den slutliga produkten faktiskt kan produceras och lanseras. Med Gapwaves så slipper man den enorma risken med att vänta i flera år och att inte veta, företagets teknik är redan färdig.

En annan viktigt punkt som man ska beakta är att i och med att nyemissionen övertecknats så anser sig företaget ha tillräckligt med kapital för att driva verksamheten tills dess att man börjar få positiva kassaflöden, vilket man tror sig kunna uppnå år 2018.

Köpa eller ej?

  • Företaget har patenterad innovativ teknik som marknaden behöver
  • Företagets kunder och potentiella kunder är några av världens största innovativa företag med hög lönsamhet och köpkraft.
  • Företaget anser sig ha tillräckligt med kapital
  • Företaget har ett relativt lågt börsvärde

Med motivation från ovanstående punkter så rekommenderar jag köp till dagens nivåer.

Mina tidigare analyser och utvecklingen sedan köprekommendationerna ser ni i tabellen nedan.

Tidigare köprekommendationer:

Företag:

Kurs vid reko.

Dagens kurs

Procentuell utv.

Dometic Group

52,1 kr

65,40 kr

25,5%

GS Sweden

9 kr

31,90 kr

254,4%

Alelion ES AB

8,7 kr

12,4 kr

42,5%

Källor:

Hemsida:

http://www.gapwaves.com/

Memorandum:

http://www.gwkapital.se/dokument/Prospekt_o_thumbs/1609_gapwaves/gapwaves-investeringsmemorandum-sept-2016-final.pdf

Intervjuer med VDn:

Aktiedagen: https://www.youtube.com/watch?v=le9m547gxX4&t=1386s

Analysguiden: https://www.youtube.com/watch?v=Um1K4CRTkk4&t=831s

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?