Post entry

GABATHER startar FAS 1

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

GABATHER startar FAS 1 och den beräknas att vara klar 2019 Q2

Gabather ska starta FAS 1 . Ansökan är godkänd 2018-12-04 .

Lite kort om GABATHER

Gabather är ett svenskt bioteknikbolag, baserat på forskning från Lunds Universitet och vi jobbar med läkemedelsutveckling inom CNS, Central Nervous System. Det betyder psykiska sjukdomar. Depression, schizofreni etc. Och vi heter Gabather för att vi riktar oss specifikt mot neutrotransmittersystemet i hjärnan - GABA. Vilket i sin tur påverkar hjärnans signalsystem.

Skillnaden är att våra läkemedel är otroligt selektiva. De påverkar mycket få system i hjärnan. Därmed hoppas vi att vi har mindre biverkningar. Vårt läkemedel är mer potent. Det betyder att man kan använda mindre dos, och det ger mindre biverkningar. Och dom är ganska unika. Den modell som vi baserar våra molekyler på är unik för Gabather. Det är ingen annan som har det. Bolagets ambition är att sälja sina projekt till större läkemedelsbolag för vidareutveckling.

Gabathers bolagsvärde var som mest 200 miljoner, idag 70 miljoner. Trots goda nyheter med både TOX och Fas 1, så har aktien fallit rejält. Två nya lovande substanser ska presenteras inom närtid. Dom söker aktivt en partner, VD n säger. Vi  är finansierade tills vi kör det som vi kallar för backupprogrammet, och för denna substansen till 2019. Vi börjar redan nu att prata med potentiella partners om utlicensiering av t ex GT-002-projektet eller hela GT-002-gruppen. Om det blir partners, kommer det att bli ett Medium eller Large Pharma som har ett grepp i sin utveckling som passar in.. Så vi är väl förberedda för att köra både backupprogrammet och för att hitta en partner för GT-002-projektet.

Gabather är en av dom få bolag som har jobbat med sitt original produkt från början. Produkten är en tablett som har hittills visat inga eller få bieffekter . Dom flesta patent i Gabathers område har gått ut, så behovet är stort  av nya fungerande mediciner. Bolag av denna typ vid lyckad försäljning är värda mrd kr.

BIOTECH är riskfylld men rekar köp. Riktkurs närmast är den tidigare ath bolagsvärdet ca. 30 kr

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?