Post entry

Gabather - Extrem potential på en mångmiljard marknad

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är få biotechföretag som kommer lyckas av alla de som det kryllar av på börsen just nu, men Gabather må vara en het kandidat till att vara en utav dem som drar hem jackpotten.

Gabather

Gabather är ett biotech företag som idag är noterat på Aktietorget med ett bolagsvärde på 196.59m kr (3e juni). Bolaget har nyligen genomfört en nyemission precis som de flesta biotechbolag behöver göra för att få in kapitaltillskott för att kunna driva vidare sina substanser till klinisk fas, eller vill diversifiera sin portfölj och sprida risk så man inte står och faller med en endaste substans.

I Gabathers fall fick de nu in 32,4 miljoner i extra kapitaltillskott, vilket räcker till att både ta igenom GT-002 i klinisk fas I och ska starta toxstudier (steget innan fas I) med andra substanser som också visat sig vara väldigt intressanta.

Gabather fokuserar på områden som antidepressiva-, ångestdämpande-, smärtbehandlande- och antipsykostiskaläkemedel. Det sistnämnda har varit det området som varit det mest framgångsrika än så länge, om vi nu slår ihop alla de här marknaderna så har vi en total marknad på över 350 miljarder kronor och upp emot 500 mljarder kronor.

Gabather är den nya generationens biotech företag då man är ett så kallat virtuellt bolag, med inga egna dyra labratorium utan man kan välja själv vilka man anlitar som konsulter eller väljer vilka universitet man vill sammarbeta med. Genom detta skär man ner på kostnaderna rejält för att kunna få fram mer substanser och att arbetare effektivare och skapa mer värde för oss aktieägare.

  • Otroligt stark och kompetent ledning med Bert Junno i spetsen som varit extremt framgångsrik i tidigare bolag.
  • Rätt marknad att gå efter med utgående patent så rätt i tiden. Big Pharma skriker efter nästa blockbuster!
  • Extremt bra resultat.
  • Över tio års forsking på Lunds universitet och forskningschef Mogens Nielsens livsverk.

GT-002 som är Gabathers superstjärna i portföljen är substansen som jämförs med Clozapine vilket är ett av de bästa mecinerna som finns idag och det jämförs redan nu under pågående TOX- studier på djur som genomförs där man testar olika doser på djur och hur mycket djuren tål.

GT-002 påverkade inte djuren alls vid en så kallad MTD (maximum tolerated dose) studie där den högsta tolererade dosen söktes i två arter. Ingen toxicitet kunde observeras även vid de högsta gränsnivåerna. Vilket ger en ENORM fördel och edge mot när substansen ska testas på människor för första gången.

----------------------------------------------------------------

14,5 miljarder dollar låg marknaden på inom anti-psykostiska år 2014 och då har marknadsvärdet sjunkit pga av de utgående patenten som visas i bilden.

Så vi skulle kunna räkna högre- kanske upp mot 18-20 miljarder, men vi räknar lågt så som beräkningarna för framtiden. Beräkningarna nu ligger på 14,5 miljarder omräknat så blir det alltså 120 miljarder kronor per år!!!!! Om Gabather kan ta en marknadsandel på 10% av det så ligger försäljinngarna på 12 miljarder om året. Man brukar räkna på bolagets chans att lyckas och ta den procentdelen av den totala andressbara marknaden..

Vi säger att Gabather har 10% chans att kunna komma igenom alla FAS steg och till markanden, vilket ger att Gabather borde ha ett marknadsvärde på 1,2 miljarder kronor IDAG!!! Vilket är en uppgång på 600% ifrån dagens kursvärde.

Då finns det ingen idag som kan svara på hur stor marknad Gabather skulle kunna ta om allt faller ut rätt. En marknad på 20% ger 24 miljarder om året och då är dagens värde på närmare 200 miljoner ett väldigt tacksamt uppköp för Big Pharma om det fortsätter komma resultat som visar samma extremt bra resultat.

Om vi räknar på 10% efter FAS I så är vi relativt snåla med tanke på de resultat Gabather uppvisat där det det varit total avsaknad av biverkningar vilket är det främsta problemet vad gäller dessa mediciner. Sen har vi uppvisat samma effekt som Clozapine redan i de här tidigare studierna. Så vad jag förutspår så tror jag inte största risken ligger i biverkningarna utan i om det kommer kunna uppvisa resultat i människan, men jag är otroligt hoppfull med de resultat som kommit till oss på marknaden än så länge. Vilket jag tror ledningen är ocskå är med allt rätt. Men just nu har vi först TOX II och sen TOX III vilka är mest för att testa fram rätt doser till människa så de kommer med stor sannorlikhet inte uppvisa några problem alls.

Målet hos ledningen har aldrig dock varit att driva igenom GT-002 till att bli ett fördigt läkemdel utan vill inte ens utsätta sig för den risen även om oddsen är goda så har Gabather som plan att antingen sälja av den substansen och fortsätte utveckla nästa, eller om någon riktig hungrig haj kommer kankse plockar hela Gabather.

Vad en sådan affär kan bli värd är svårt att sia om men med tanke på Bert Junnos tidigare affär med försäljningen av Galecto Biotech för 3,3 miljarder vilket var ett bolag med MYCKET mindre marknad.

Så har jag svårt att tro att Bert skulle sälja sin ögonsten Gabather för mindre än så och med tanke på marknaden vi har framför oss så skulle man kunna räkna på allt från fyra miljarder och upp emot tio miljarder ganska återhållsamt räknar det ger oss ett spann från 271 kr aktie till 680 kr aktie och dagens kurs är i 12.65 kr.

Det kan såklart bli än mer om man väljer att sälja av GT-002 och sen ta fram nästa.. Men only time will tell!

Så gott folk, jag utfärdar ett STARKT köp på Gabather, det är värt risken alla dagar i veckan med tanke på vad som faktiskt kan komma om man ser till risk/reward.

Värdering:

För tillfället ser jag ett riskjusterat värde på upp emot 300 miljoner i EV med tanke på potentialen detta bolag besitter, vilket ger en kurs på närmare 20 kr i det korta perspektivet och en uppgång på nästan 60% från dagens kurs då vi nästan kan räkna med postiivt utfall av TOX-studier och sen med start av FAS I till sen hösten.

Vid start av FAS I borde värderingen sakta kunna krypa uppåt vart efter ju närme utfall av resultatet av studien vi kommer.

Vid positiv FAS I då ser jag värdet i 10%´s chans att lyckas att nå 10% av den totala marknaden vilket ger 12 miljarder lågt räknat, vilket ger en uppvärdering från 300 miljoner till 1,2 miljarder vid postivt utfall av FAS I.

Vi kan bara hoppas att Big Pharma blir lockade av den förmodade potentialen GT-002 besitter och öppnar upp plånboken tidigare.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?