Post entry

Uppföljning av G5 Entertainment

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tänkte följa upp analysen jag skrev för en dryg månad sedan. Efter analysen så har bolaget kommit med rapport för Q1 samt haft ett investerar möte i samband med bolagsstämman där VD presenterade och förklarade verksamheten närmare.

Värderingen av bolaget har stigit till 32 mkr och kursen har kommit upp till riktkursen jag satte på mellan 4-5kr.

Q1 Rapporten kom in bättre än väntat med en omsättning på 3776 tkr och ett rörelseresultat på 1296 kr. Vinsten per aktie blev 0,17kr, men viktigt att komma ihåg är att bolaget inte betalade någon skatt på resultatet. Alltså vinst efter skatt blev under Q1 samma som rörelseresultatet.

Jag mailade VD och frågade angående detta och fick till svar att det var en skatteteknisk fråga och att vi inte kommer att noll som skattekostnader framöver. Samt att bolaget på lite sikt räknar med att skattesatsen kommer att öka något framöver jämfört med tidigare år. Skatt på runt 26 - 28 % är väll det man får räkna på kommer att bli framöver.

För nästkommande kvartal är G5´s prognos att omsättningen kommer att landa på 4204 tkr med ett rörelseresultat på 1604 tkr. VPA på 0,19, vilket skulle innebära ett resultat efter skatt på ca 1400 tkr.

En sak som jag var lite fundersam kring innan rapporten var hur jämnt intäktsflödet skulle bli och om Q1 skulle visa sig vara ett extraordinärt kvartal som inte skulle kunna upprepas framöver. Prognosen för nästkommande kvartal gav bra besked. Under bolagspresentationen av VD på bolagsstämman visade man hur intäktsströmmarna ser ut för ett spel. En peak har man vid själva releasen av spelet men tillskillnad mot vad jag trodde så fortsätter spelen sälja även efter detta. T.ex. i samband med att man släpper ett nytt spel så hittar en del av dem som köper det nya spelet till dom gamla spelen.

Detta lugnade också en annan aspekt som jag har funderat kring, nämligen posten ”balanserade utvecklingskostnader”. Med tänke på att spelen fortsätter genera pengar även efter första tiden samt att avskrivningstakten är snabb på 2 år, så känner jag mig mer trygg med den posten i balansräkningen.

Kassaflödet släppar efter med 2-3 månader eftersom Apple och Sony betalar ut pengarna löpande med eftersläppning.

Omsättningstillgångar har sjunkit något ifrån 3957 tkr till 3645 tkr pågrund av ökade utvecklingskostnader.

Jag rekommenderar alla intresserade av G5 att se bolagspresentationen:

http://www.g5e.com/corporate?t=rep

Skulle man ta Q1 plus prognosen för Q2 och sätta en schablonskatt på 28 % och G5 lyckas med samma resultat för resten av året så skulle VPA landa på 0,54kr. Bolagets mål är en VPA på 0,72kr för 2010. Men i det målet ingår ju Q1 VPA där man hade noll i skatt.

För sammanfatta läget så ser det positivt ut men runt 4-5kr känns ganska vettigt som värdering just nu av G5 med den info man har. Men lyckas bolaget med målsättningen för 2010 och man fortsätter den positiva utvecklingen så skulle en VPA för 2011 mycket väll kunna nå 1kr.

På kurs 4-5kr känns caset fortfarande lockande att vänta och se hur det utvecklar sig.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?