Post entry

Sommar, EM och Silencio Stampa!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Äntligen har vi fått lite välbehövlig sommarvärme och då gäller det att utnyttja dagarna på bästa sätt. Själv blev det en liten badutflykt i helgen med barnen och vänner till mytomspunna trakter i den svenska tallskogen. På vägen till vår slutdestination passerades bl.a. Falks grav där det sommartid ligger blommor vid graven varje morgon. Ingen kan förklara vem det är som varje natt förser postrånare Falks grav med dessa blommor. Nu ser jag fram emot årets sporthöjdpunkt EM i fotboll. Vi får hoppas att våra svenska hjältar kan göra underverk i Ukraina och Polen.

Portföljen har inte varit någon höjdare att följa under det senaste kvartalet då G5 rasat vidare sedan sina toppnivåer i början av året. Dock är portföljen fortfarande upp över 70 % ytd. Egentligen har det inte hänt någonting fundamental negativt men marknaden har uppenbarligen ganska lågt förtroende för bolaget. I samband med kvartalsresultatet meddelade G5 att man inte längre kommer att förse marknaden med kvartalsprognoser längre men att man har som mål att nå en tripplad omsättning och vinst inom 2-3 år. Marknaden är dock kortsiktig och gillade inte denna lightversion av ”Silencio Stampa”, då det på kort sikt ökar osäkerheten kring företaget. ” Silencio stampa ” är en underbar Italiensk term som oftast används av fotbollslag som står inför en viktig period och väljer att sätta munkavel på sina spelare och ledare gentemot journalisterna.

Den europeiska krisen har inte heller varit till gagn för småbolagen och trots att G5 är ganska oberoende av konjunkturen så har de drabbats av nedgången. Dock kan man hitta aktier som inte berörts av den Grekiska oron såsom Afrika oil och Petrogrand. Grattis till alla er därute som äger dessa, tyvärr gör jag inte detJ! Oron på marknaden lär fortsätta ett tag till om inte annat till nyvalet i Grekland den 17:e juni då vi kanske får en regering som vill ut ur europasamarbetet. Jag håller dock hårt i mina G5 då de fundamentala faktorerna pekar uppåt.

I helgen nådde G5 högst antal betyg under en dag på android sedan de började sälja sina spel på google play förra året. I söndags var det över 1600 betyg och igår över 1400. Tidigare har snittet legat på runt 800 betyg. G5’s blockbuster Virtual city playground säljer som glass i solsken på mac, android och på ipad i Kina. Den kinesiska marknaden som nu gått om USA i antal nedladdningar på ipad lär fortsätta växa en lång tid framöver. När marknaden börjar fokusera på nästa års vpa som lär hamna på över 5 kr så lär vi få mycket högre kurser igen.

Jag har även köpt in en liten krydda i portföljen i form av kinesiska Sino Agro Food (ca 5% av portföljen) som Dani the dog och Gregory Maguire skrivit mycket om. Jag tror stenhårt på närodlad ekologisk mat i form av fisk, frukt och nötkreatur i Kina särskilt då den Kinesiska befolkningen blir rikare och får nya levnads- och matvanor. Risken är naturligtvis högre men bolaget känns ändå seriöst och har en seriös kommunikation mot sina aktieägare. Jag gillar låga värderingar och fina framtidsutsikter. Pe-talet ligger på under 1 för årets prognostiserade vinst 0,68 $ per aktie. Marknaden gillar i dagsläget inte att företaget växer genom att betala förvärv med nyemitterade aktier på dagens låga kursnivåer. Jag ser inte något problem med detta, särkilt inte då jag vet att man i Kina hatar att stå i skuld till någon och därför hatar att låna pengar. Bolaget delar ut pengar och målet är att lista bolaget på Amex eller Nasdaq nästa år och kanske även Sverige eftersom andelen svenska ägare ökat markant under den senaste tiden. Om företaget når sina mål lär vi se andra kurser även i denna aktie. Den som vill kan handla via telefon hos nätmäklarna. Ta det lugnt ute på vägarna och ta vara på sommaren. Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?