Post entry

Mina små pärlor del 2..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den 18:e november förra året skrev jag om mina tre små pärlor. Nu har det snart gått tre månader och jag kan bara njuta av den fina utveckling som bolagen visat under perioden. Marknaden börjar verkligen få upp ögonen för företagen men ännu så länge har inte någon större institution rekat. Bolagen är som följer:

G5 Entertainment kurs 18/11 = 10 kr nu 22,6 kr upp 126%.

Bolaget som utvecklar spel främst till PC, Iphone, Ipad mm har sedan dess presenterat en helårsprognos för 2011 där vpa väntas bli 1,6 kr per aktie och handlas idag till ett pe-tal på 13 då jag justerat för kassan som då borde ligga på 12 Msek. Jag tror att prognosen är lågt lagd och har en riktkurs på 30 kr på ett halvårs sikt. Detta baserar jag på att företaget i år når en vpa på 2 kr och kommer handlas till ett pe-tal på 14 justerat för kassan som jag tror kommer vara ca 15 Msek vid årets slut.

Idag meddelade G5 att januari månads försäljning redan visade högre siffror än hela q1 2010. Vidare meddelades att februari och mars förmodligen inte kommer vara lika bra som januari. Det sistnämnda övertolkades av marknaden och aktien var ett tag ner 16 % idag för att stänga på 8 % ner. Jag ser inget konstigt i att januari är en bättre månad än februari och mars med tanke på ledighet och julklappsfenomenet. Jag ser tvärtemot mycket positivt på framtiden då G5 under året kommer att släppa 80 spel mot 30 förra året och framförallt då Apples produkter säljer som glass i solsken. Därför passade jag på att öka mitt innehav idag. Ännu så länge har företaget inte haft en riktig blockbuster och trots detta presenterat kanonsiffror. När blockbustern kommer kan det gå snabbt uppåt! I år kommer bla företagets uppföljare till storsäljarna Virtual city och Supermarket mania..

Jays kurs 18/11 = 3,79 kr nu 9,65 kr upp 155%.

Det lilla svenska företaget som utvecklar hörlurar har fått sitt genombrott i och med att deras nya lur till Iphone/Ipad/Ipod släpptes i början av januari. Företaget har skrivit nya kontrakt i USA, Storbritanien och Frankrike och i Sverige håller lurarna på att ta slut. Jag följer den dagliga utvecklingen på prisjakt och rankingmässigt rankas nu den nya luren A Jays four som nr 1. Jag har själv köpt lurarna och blev förvånad när jag tom kunde använda dem till min pc, dock fungerade inte volymknapparna och mikrofonen då. Till Iphonen är de fantastiska och får kanonbetyg i varje test, det senaste hittar ni här. http://www.gadgetmac.com/gadgetmac/2011/1/31/jays-a-jays-four-in-ears.html

Jag står fast vid min värdering av företaget och sticker ut hakan och gissar att företaget kommer att sälja 250 000 st lurar i år och då blir intäkerna ca 50 Msek och vinsten efter skatt 10 Msek. Jays värderas idag till 28 Msek.

Generic Sweden AB kurs 18/11 = 5,75 kr nu 7,1 kr upp 23%

Generic består av en Konsultverksamhet och en Telekomverksamhet.. Egentligen har det inte hänt så mycket sedan min blogg förutom att profilen Hofgat skrivit om aktien. Marknaden har helt enkelt insett potentialen till uppvärdering då pe-talet för 2011 ligger på låga 5,7 baserat på en vinst på 15 Msek för i år. Jag sålde mina Generic innan årskiftet och satte allt i G5 då jag förväntade mig en prognosuppdatering i början av året och den kom ju som sagtJ. Jag är forfarande positiv till bolaget men handeln är ganska låg liksom nyheterna från bolaget. Den låga värderngen är inte hållbar om företaget presterar som förväntat.

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?