Post entry

G5:s Virtual City rusar på listorna

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

http://www.igamestats.com med topplistor för olika länder är en bra sida att följa G5 och deras senast spelsläpp Virtual city nu.

http://www.igamestats.com med topplistor för olika länder är en bra sida att följa G5 och deras senast spelsläpp Virtual city nu. USA-listan för iphone-games lär väl vara den som påverkar kassaflöde mest och placeringen där imponerar minst lika mycket som top 1-3 i tyskland/ryssland/frankrike/italien. Här är placering hittills samt pris i USA de dagar spelet varit ute (endas 3 dagar). Vart ska detta sluta....
#32 $2.99 2010-09-11
#35 $2.99 2010-09-10
#89 $2.99 2010-09-09

Den som har en uppfattning om antalet nedladdningar/dag det motsvarar att ligga kring top 30 i USA, topp 2 i tyskland, topp 2 i italien, topp 3 i frankrike, kan med denna kunskap enkelt skapa sig ett estimat för nuvarande kassaflöde. (som apple-plattformen genererar till g5)

Bolaget har nu dessutom 4 spel mellan plats 50-100 på Ipad listan i USA, samtliga har peakat och är på väg ned men det måste ses som en styrkedemonstration att ha 4 spel samtidigt på top 100. .
"Djungeltelegrafen" kan ligga bakom det snabba racet i Virtual city eftersom fri versionen tagits emot positivt med många nedladdningar. Att fullversionen släpptes några dagar försenad kanske ökade spänningen. En sak är dock säker - aktiekursen för G5 har inte räknat in de senaste dagarnas segertåg på iphone listorna världen över.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?