Post entry

G5 vinnare när Ipad2 släpps imorgon

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

lnledning: För ungefär ett år sedan släpptes första generationens Ipad. Den såldes då i 1 miljon exemplar de första 28 dagarna. Imorgon den 11 mars släpps Ipad2 i USA och den förväntas sälja i 5,5 miljoner exemplar redan till helgen enligt analytiker på investmentbanken Piper jeffrey (se länk 1 och 2). Den 25:e denna månad släpps Ipad2 i resten av världen. G5 Entertainment kommer vara en av de stora vinnarna på denna händelse. Företagets spel är speciellt anpassade för just Ipad och försäljningen kommer med största sannolikhet att skjuta i höjden .

G5 förväntas i år göra 80 spelreleaser jämfört med 27 förra året alltså nästan 3 gånger fler då vpa landade på ca 1kr. Hittills i år har man gjort 12 releaser, ytterligare 68 väntas i år, däribland 2 st den 17 mars. G5 har även meddelat att man kommer att gå in på androidmarknaden i år.

Prognoshöjning på G: Redan i år har G5 höjt sin prognos från vpa 1,6 till 1,9. G5 är mycket försiktiga i sina prognoser, den större delen i prognoshöjningen beror på skattesänkning från 21 % 2010 till 12 % 2011 beroende på förändrad företagsstruktur med bolag på Malta. Räknar man bort skattesänkningen skulle VPA hamna på 1,7kr.( se länk 3) Förra året höjde G5 prognosen 3 gånger. Efter varje kvartal brukar G5 uppdatera sin prognos och det skulle inte förvåna mig om vi redan i början av april får se en prognoshöjning från företaget.

Värdering och famtid:G5 värderas idag till ett pe-tal på ca 12,9 (kurs 24,5) baserat på den senaste prognosen med en vpa på 1.9kr. Mitt tidigare estimat om en vpa på 2kr för i år känns nu klart i underkant och jag höjer mitt estimat för i år till en vpa på 3kr baserat på ovantående analys. Detta bör innebära att vi får se kurser på 40-45kr i år. Justerat för kassan som då kommer vara ca 22Msek kommer vi ha ett Pe-tal på 14 vid en kurs på 45kr, vilken inte alls känns dyrt med tanke på den tillväxt som företaget visat och den extremt växande Ipadmarknaden.

Lycka till!

Länk 1: http://www.ipadjailbreak.com/2011/03/ipad-2-sales-estimate-55-million-in-19.html

Länk2: http://www.piperjaffray.com/

Länk 3: http://www.g5info.se/analyser.htm

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?