Post entry

G5 Q3 kommentar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag presenterade G5 sitt preliminära resultat för perioden januari till september 2012. Omsättningen landar på 60 Msek och vinsten på 16 Msek. Detta motsvarar en omsättningstillväxt på 92% och en vinsttillväxt på 39% jämfört med föregående år. Detta innebär en omsättning för q3 på 23,9 Msek och en vinst på 6,6 Jag tycker att resultaten är riktigt bra! G5 har inte haft några större listplaceringar under perioden, förutom i Juli. Detta visar på att marknaden växer så det knakar:).

För att g5 skall nå sin prognos för helåret måste de ha en omsättning på 27 Msek och en vinst på 9,6 Msek under q4. Detta ser faktiskt ganska lättuppnåligt ut med tanke på att man kommer släppa sina bästa spel under q4 och att marknaden kommer att fortsätta växa under perioden. I går meddelade man sin ”gaming line up” för oktober och den ser riktigt bra ut. Framförallt så tror jag att uppdateringen av bolagets kassako Virtual city playground kommer att bli lyckad. http://www.develop-online.net/press-releases/91602/G5s-October-line-up

Vidare meddelar bolaget att man tänker införa ett incitamentprogram för personalen vilket kommer ge en utspädning på 2% per år fram tom 2014. Detta är bra för oss aktieägare på lång sikt då man förhoppningsvis får behålla viktig personal i bolaget. Jag kan tänka mig att personalen redan nu får erbjudanden från konkurrerande bolag.

Dagens nedgång är ett riktigt bra tillfälle att köpa in sig på låga nivåer. Marknaden verkar definitivt inte fokusera på nästa år då G5 väntas nå en vpa på 5-5,5 kr. Jag håller hårt i mina g5:). Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?