Post entry

G5 preliminär q4 rapport

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

G5 presenterade idag de preliminära siffrorna för q4 2012. ”-Företaget har ännu inte tagit emot all försäljningsinformation för fjärde kvartalet 2012 från sina distributörer. Baserat på tillgänglig information för perioden januari-december 2012 förväntar sig ledningen intäkter på 80 MKr, ett rörelseresultat på 25 MKr och en vinst per aktie på 2,7 Kr. Detta motsvarar en ökning av intäkter om 72% och en ökning av rörelseresultat om 42% jämfört med samma period 2011.

Koncernens bokslutskommuniké för perioden januari-december 2012 kommer att släppas den 25 februari 2013.

Under semesterperiodens två första veckor i december 2012 ökade koncernens dagliga försäljning med 60 procent jämfört med genomsnittet under perioden två veckor innan semesterns början. Den nya försäljningsnivån har upprätthållits i början av januari 2013.

Vlad Suglobov, VD, kommentar: "Ännu en gång har julhandeln inneburit försäljningsrekord för G5. Vi gynnades av vinterlovet då ett stort antal användare runt om i världen fått presenter i form av smartphones och spelplattor och besökte digitala butiker för att köpa innehåll till sina nya produkter. Som en följd blev miljontals nya spelare introducerade till G5s stora portfölj med familjevänliga spel och den dagliga försäljningen nådde nya höjder."

2012 visade G5 för tredje året i rad snabb tillväxt inom publicering av spel till smartphones och spelplattor och företaget investerade rekordsummor i utveckling av nya spel för 2013 och 2014. I takt med att marknaden för mobilaspel växer har ledningen som mål att nå intäkter på 300 MKr och ett rörelseresultat på 100 MKr samt bibehålla 2010-2012 års tillväxtsnivåer.

G5 Entertainments styrelse har tagit beslut om att ansöka om en notering av bolagets aktier på NASDAQ OMX Stockholm under andra halvan av 2013.

En notering på NASDAQ OMX Stockholm ökar möjligheterna för institutionella investerare att investera i G5 Entertainment och skapar högre likviditet i aktien. Det ger också ytterligare en kvalitetsstämpel på företagets verksamhet samt informationsrapportering. Parallellt med notering kommer G5 att se över sin kapitalstruktur för att optimera fortsatt tillväxt.”

Mina tankar: Resultatet är sämre än prognosen som låg på en omsättning på 87 Msek och vpa på 3,2. Jag är inte helt förvånad då man bla valt att inte släppa något eget ip under q4 utan istället förhoppningsvis valt att göra det under 2013. Det positiva är att man tänker notera sig på Nasdaq omx. Frågan är om tanken är att göra någon form av extra kapitalanskaffning i samband med detta i och med att man skriver att ska se över sin kapitalstruktur. Jag är fortfarande väldigt positiv till företaget på längre sikt men på kort sikt tror jag inte på någon större rörelse om man nu inte får en bra placering på topplistorna. Om man följer placeringarna kan man tydligt se att de första veckorna under 2013 ser mycket bättre ut än under q4. Det ser med andra ord sämre ut på kort sikt men bättre på lång sikt. Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?