Post entry

G5 levererar påskkaramell!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

G5 levererar en påskkaramell och höjer sin q1-prognos från 16 Msek i omsättning till 17,2 Msek. Det operativa resultatet höjs från 5 Msek till 5,6 Msek. Mycket starkt då jag inte var helt säker på om de skulle nå prognosen på 16. Jag tror detta minskar osäkerheten kring bolaget och tror på uppgång en tid framöver särskilt med tanke på att g5 på torsdag släpper vc2 på både ios och android. Den lilla osäkerhet som fanns pga av att 2011-resultatet blev något lägre än vad g5 trodde borde nu vara borta. Marknaden växer så det knakar och framförallt asien bidrar nu till en större utsträckning till resultatet tror jag. Även om G5 inte nått samma fina placeringar i år som förra året så lyckas de krossa omsättningen från det tidagare bästa kvartalet, q4 förra året på 14,7 msek i omsättning, det här är som jag skrivit tidigare bara början på vad som komma skall.

Jag tror att vi får en markant ökning av läsplatteförsäljning under resten av året med tanke på att kindle fire ska släppas i övriga världen förutom usa och att google kan komma att släppa en konkurrent till kindle fire, alltså i samma prisnivå 199 dollares. Detta kan vara anledningen till att g5 väntar så länge som möjligt med att släppa nya spel till android.

Värderingen idag på kurs 41kr ligger på ett kassajusterat pe-tal på ca 12 med en vpa på 3,2 för helåret 2012. Än så länge höjer inte jag prognosen i mina estimat för helåret men tror det finns en bra chans till att g5 kan komma att höja helårsprognosen under året.Med tanke på den tillväxten som väntar och om man jämför andra företag i samma bransch så tycker jag g5 i dagsläget förtjänar en värdering med ett pe-tal på 15 och en kurs runt 50 kr.

Lycka till!

länk: http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=61528

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?