Post entry

G5 har släppt Q2 rapport och fortsätter överraska positivt,

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

VPA landande för perioden Jan-Juni på 0,37. För helåret höjer G5 prognosen till en omsättning på 18 MSEK med ett EBIT resultat på 7 MSEK samt en VPA på 0,87 kr.

För helåret skulle en VPA 0,87 motsvara en vinst e skatt på ca 6,5 MSEK. Med progonsen för EBIT på 7 MSEK motsvarar det alltså en skatt knappt 10 % endast (oaktat ränteintäkter som lär landa på ett netto kring 120-130 TSEK). Skulle man istället räkna med shablonskatt på 26,3 % så skulle vinsten bli 5,1 MSEK motsvarande en VPA på 0,69 kr.

På kurs 5kr innebär det ett p/e tal på 7.

Men man skall vara medveten om att G5 nu har drygt 7 MSEK i balanserade utvecklningskostnader att skriva av under dom närmaste åren. G5 skriver av balanserande utvecklingskostnader på två år ifrån den dagen spelet börjar säljas. En hel del av dessa balanserade utvecklingskostnader är alltså för spel som inte har börjat säljas än. Men här ligger en risk, dessa spel måste sälja ok för att man inte skall behöva skriva ner detta. Det är jättesvårt att som utomstående värdera denna risken. Deras försäljningssiffror ser dock bra ut och min bedömning är att vi inte kommer att få se nerskrivningar av dessa immateriella tillgångar.

Caset G5 känns fortfarande lockande att ligga kvar i på kurs 5 kr. Kanske inget superfynd men helt ok värdering där det fortfarande kan finnas en stor uppsida om G5 fortsätter den positiva utvecklingen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?