Post entry

G5 Entertainment, god fortsättning!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Förra årets vinnare på börsen verkar kunna bli en av årets också. Idag kom den ganska väntade prognosjusteringen för 2010 och den mycket mer oväntade för 2011. Som så många gånger förr så överträffar G5 prognosen och höjer den för helåret 2010 till vpa=1 kr/ aktie. Detta var väl ingen större överraskning i sig. Jag hade själv förväntat mig ännu bättre siffror för 2010. Då skall man dock ha i åtanke att företaget skulle ha släppt ytterligare 4-5 spel innan årskiftet, vilka nu kommer att släppas i år, så siffrorna är mycket imponerande. Än mer glädjande är att likvida medel ökar med hela 2,4 Msek pga ett förbättrat positivt kassaflöde i q4, en viktig punkt i min investeringsstrategi.

Då kommer vi till den mycket mer oväntade höjningen av prognosen för i år från vpa = 1,4 till 1,6 och dessutom en ännu mer överraskande kommentar om att denna prognos kan komma att höjas redan 25 februari när företaget vet vilka effekter julförsäljningen av ipone och ipad har. Nu måste väl någon av de större analysfirmorna börja bli mer intresserad av G5. Pe-talet ligger fortfarande på låga 8,5 baserat på dagens kommunicerade prognos för helåret 1,6, alltså den som kan komma att höjas den 25 feb. Ett företag som agerar på en så extrem tillväxmarknad och växer så snabbt borde kunna ha ett pe-tal på 15. Jag tror att vi med lite tålamod kommer till detta under året.

G5 är mitt största innehav och jag ökade mitt innehav under de sista handelsdagarna förra året vilket visade sig vara en riktig och för mig ganska självklar handling. Jag behåller hela mitt innehav och tror att vi kan nå kurser runt 30 kr under året om nu inte företaget blir uppköpt innan dess. Närmast väntar öppning av MAC app-store den 6 januari där G5 kommer att släppa inte mindre en 8 spel. Dessutom tror jag som jag tidigare skrivit att det kommer fler spel i januari som skulle ha släppts i december.

Det enda som jag tror kan hämma tillväxten är om företaget inte lyckas knyta till sig kompetent personal i sin tillväxtfas. Dessutom kan en stärkt svensk krona påverka vpa negativt då G5 har huvudelen av sin försäljning i dollar och euro. Båda dessa farhågor överskuggas dock av den enorma tilväxten av Appleprodukter och av G5:s förmåga att utveckla och marknadsföra sina spel.

Ps Jag kan inte låta bli att skriva lite om Jays också vars nya hörlurar rusat på Prisjakts rankinglistor och nu placerar sig som nr 7 på headsets listan. Försäljningen har varit igång på nätet en dag i två butiker. http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=149&o=lokal_rank#prodlista

En riktigt god fortsätting på det nya året och...

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?