Post entry

G5 bolagspresentation

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Igår höll G5 presentation på Danske bank och på Remium.
Zaragon har sammanställt mycket intressant information http://www.g5info.se/nyheter.htm

1." Alla G5s titlar kommer att komma ut som "playground", dvs freemiumspel som tex Virtual City Playground."
Vcp ger intäkter på mellan 20-25 $ för de som köper saker i spelen jämfört med 5 $ för de vanliga spelen. 10% köper saker i spelen och VCP har laddats ned mer än 2milj gånger.

2."VD har flyttat till USA och sitter tillsammans med 2 andra som jobbar med marknadsföring",

3."Ingen verkar ha reagerat på att prognosen har höjts om man går på dagens presenterade siffror som sa en dubblering av omsättningen under 2012 jmf mot 2011, dvs 2*47Mkr=94Mkr och 87Mkr som prognosen är på, nästan 9% högre, idagsläget spelar det mindre roll, aktien är grymt undervärderad."

Jag tror att 2012 blir det stora genombrottsåret för G5. Framförallt tror jag att den billiga läsplattan från Amazon, Kindle fire, som bara kostar 200$ till konsument kommer att öppna upp för en mycket bredare marknad. Kindle fire har än så länge bara släppts i usa och kommer att släppas i övriga världen snart. Lägg därtill att det ryktas om att Google snart kommer att börja sälja en konkurrerande läsplatta i samma prissegment som Amazon ((http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2082611/Google-tablet-rel....
Snart börjar rallyt tror jag! Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?