Post entry

Costa Rica Style

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har varit på resande fot under två veckor. Besökte för första gången ett av världen vackraste djungelparadis. Var på fyrhjulingsutflykt i den Costa Ricanska djungeln och njöt av att bada i vattenfall och besöka kaffeplantage. Det är få länder som kan mäta sig med Costa Rica när det gäller ekoturism måste jag säga. En annan dag tog vi en raftingtur nedför den fantastiskt vackra floden Pacuare River. Floden räknas som en av de fem vackraste i världen och förra året arrangerades VM i rafting här. På ditvägen bombades vi med säkerhetsinformation av guiden, så det var verkligen med hjärtat i halsgropen som man satte sig i den lilla gummibåten. När man väl klarat av de svåra passagerna så insåg jag att det inte var så farligt som det lät. Det varma och grunda vattnet gjorde att det var riktigt skönt att ramla i. Om ni någon gång får tillfälle att besöka detta land missa då inte heller surfstranden Playa Hermosa med den mysiga strandbaren Las Sollas och den saftiga tonfiskburgaren som serverades där.

Jag har inte följt aktiemarknaden så noga på grund av tidsomställningen. Men en natt agerade jag snabbt. Av någon anledning så vaknade kl 0200 en natt(0900 svensk tid) och fick se ett pressmeddelande från G5. G5 gör en nyemission och ledningen väljer att sälja av lite av sina innehav. Det var naturligvis inte helt förvånande att G5 gjorde denna nyemission i samband med den planerade noteringen på OMX. Dock var det en smula förvånande att ledningen tog hem en del vinster. Nu sitter G5 med en kassa på 50 MSEK och jag undrar vad de ska använda pengarna till. En del kommer gå till intern utveckling i form av att stärka personalen och utveckla mer spel. Men en del av de 50 miljonerna borde också kunna användas till köp av konkurrenter. Men vi får se vad företaget har i rockärmen framöver. Jag tycker att de ser bra ut på lång sikt men i och med att ledningen passade på att sälja en del aktier gjorde jag det också. Jag köpte istället på mig mer Jaysaktier.

Jays skrev ännu ett avtal förra veckan med Carephone Warehouse i Storbritanien. Carephone är en av de största detaljisterna i Storbritanien inom telekom och har 2400 butiker värden över varav 740 i Storbritanien. Med tanke på att Jays fortsätter att växa och ständigt skriver nya avtal tror jag att vi bara sett inledningen på sagan om Jays. Det skulle inte förvåna mig om de lyckas dubbla antalet butiker i år från förra årets 6000 butiker i slutet av dec enligt VD (se min förra intervju med VD).

I samband med resan till Costa Rica mellanlandade vi på flygplatsen New Wark i New York. Där tog jag en promenad och letade efter Jayslurar. Än så länge verkar Jays lurar bara finnas i diverse onlinebutiker och Wal-Mart i USA. I Brookestonebutiken på flygplatsen fanns inte lurarna men de finns att köpa i på företagets onlinebutik. Best Buy hade satt upp små ”wendingmachines” med bland annat hörlurar. Det var likt en godisautomat fast med elektroniska prylar. Jag tror det är en tidsfråga innan vi får se nya avtal i USA. Potentialen är enorm och får vi se Jays i någon fler av de stora aktörerna i USA såsom Best Buy, Target eller Sears så lär omsättningen skjuta i höjden. Det vore riktigt bra om Jays kunde sälja sina lurar på de stora flygplatserna i USA för där säljs det enorma mängder med lurar. Det var i alla fall den känslan jag fick då många av hyllorna i butikerna med hörlurar var halvfulla. Konkurrensen är naturligvis stenhård men Jays kvalitet och vinster i diverse tester som branschtidningar genomför talar för Jays.

Just nu har jag 53% Jays, 44% G5 och 3% Sino agro food i portföljen. Stort Lycka till med era investeringar!. / Alexus

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?