Fungerar PharmaLundensis kvicksilverelimineringsmetod ?
2011-10-07 14:37, Edited at: 2011-10-07 15:59Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.
Även OM kvicksilver skulle vara en viktig orsak till KOL är frågan om PharmaLundensis elimineringsmetod är effektiv nog för att eliminera det där det gör skada i lungorna, t ex pga att man helt verkar ha bortsett från amalgam-aspekten :
"I WHOs kriteriadokument 118 uppskattades det dagliga retentionen i populationen från amalgam till 3-17 µg med tillägget, att variationen kan vara betydande. Validiteten för detta dosintervall har senare konfirmerats i flera undersökningar (Halbach, 1995;"
http://home.swipnet.se/misac/divart7.html
Frågan är hur mycket kvicksilver som cirkulerar i blodet RELATIVT mängden som skulle kunna verka KOL-orsakande i lungorna. Ju mindre som finns "att hämta" ur blodet dvs eliminera med IodoCarb® relativt mängden i kvicksilverdeåerna desto långsammare kommer det gå att eliminera kvicksilver. Tar det dagar eller år eller ?
Kanske är det främst nyligen frigjort kvicksilver ur amalgam som elimineras hos de med amalgamlagningar i tänderna. Det vore logiskt om det mesta i blodet cirkulerande kvicksilvret härrör från amalgamet om depåerna är störst där (vilket de rimligen bör vara hos amalgambehandlade).
Om den mängd kvicksilver som man totalt kan eliminera ur kroppen per tidsenhet genom bolagets föreslagna metod är liten jämfört med de många mikrogram per dag som inandas hos de med amalgam kommer behandlingen knappast hjälpa för sådana patienter ens om kvicksilvret vore en viktig orsak till KOL.
Om kvicksilvret elimineras I PROPORTION till de olika depåernas storlek, vilket känns möjligt, borde man förvänta sig att de förblir rätt stora överallt pga att så mycket finns lagrat i kroppen och troligen främst frigörs ur amalgamet. Att mycket kvicksilver finns där visas ju av de höga inandningsdoserna ( flera mikrogram per dag) man kan utsättas för, avsevärt högre än från cigarettrök.
Det borde finnas data som gör att man kan RÄKNA lite på ovanstående !
Vidare är det viktigt att känna till hur starkt bundet kvicksilvret är där det skulle kunna vara lokalt direkt skadligt vid KOL, dvs i lungorna.
Vet man att processen över huvud taget är reversibel med avseende på lagring och eliminering av kvicksilver just i lungorna ?
Exakt hur är kvicksilver bundet i lungorna ?
Ovanstående omständigheter borde också vara viktiga för att belysa om det över huvud taget ens är teoretiskt möjligt under fas I/IIa-studiens gång hinna kraftigt reducera eventuellt skadligt kvicksilver där det direkt antas kunna orsaka KOL dvs i lungorna.
Sammanfattningsvis verkar det möjligt att man mest eliminerar lite kvicksilver med färskt ursprung i kvicksilverånga från amalgam hos de med sådana fyllningar som gissningsvis minst lika många äldre har kvar som det finns rökare bland äldre. Men dessa exponeras sedan fortsatt av kvicksilver från amalgam. Dvs problemets av bolaget förmodade orsak kan finnas kvar.
Ingenting av dessa frågetällningar verkar memorandumet om nyemissonen behandla, åtminstone inte utförligt.
Man kan fråga sig vad som är känt strikt vetenskapligt om ovanstående.
--------------------------
Cigarettrök ger en relativt sett låg kvicksilverexponering ( storleksordningen 1/100) jämfört med den kvicksilvermängd som amalgam ger upphov till vid inandning räknat per dygnsdos hos väldigt många, vilket inte hindrar att rökning erfarenhetsmässigt är en direkt bidragande orsak vid KOL hos många sjuka men inte alla KOL-sjuka är rökare. Det var främst den "upptäckten" på nätet igår som fick mig intressera mig för amalgam-aspekten och hur det kan påverka PharmaLundensis KOL-hypotes om rökningens kvicksilver och deras föreslagna metod för att eliminera kvicksilver ur lungrna.
Ovanstående är således ytterligare ett frågetecken att tillfogas när det gäller PharmaLundensis och deras "ovanliga" företrädesemission långt över aktuell aktiekurs och deras "memorandum".
Skandiabanken ligger på köpsidan sedan länge och kursen stiger i extremt tunn handel i kronor räknat.