Post entry

Framtidens Displayteknologi med Realfiction Holding

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Upplev framtiden med Realfiction Holding, som leder vägen inom displayteknologi med sin banbrytande Directional Pixel Technology™ (DPT). Med DPT kan du se olika 2D- och 3D-vyer på samma skärm utan glasögon, vilket öppnar nya möjligheter inom underhållning, industri och medicin. Realfiction är strategiskt positionerat för att kapitalisera på den explosiva tillväxten inom 3D-displayer och erbjuder en spännande investeringsmöjlighet med stark teknologisk innovation och finansiell strategi. Missa inte chansen att vara en del av denna revolutionerande utveckling!

Realfiction har lyckats utnyttja ett välkänt koncept kallat tidsmultiplexering på ett elegant sätt. Detta innebär i huvudsak att man kan producera flera vyer samtidigt genom att visa varje vy i bara en bråkdel av en sekund innan man växlar till nästa. Tillsammans med ett smart mjukvarupaket, unika och dynamiska Spatial Light Modulators som kan leverera vyer i många olika riktningar, och ögonpositionsspårning, kan DPT beräkna och presentera korrekta vyer för varje öga hos varje betraktare, även när betraktarna rör sig framför skärmen, vilket skapar en holografisk "look-around"-effekt.

DPT kan således erbjuda den heliga gralen av 3D: olika 3D-vyer samtidigt för flera personer som rör sig fritt framför skärmen, med utmärkta betraktningsvinklar, full upplösning och rund-tittningskapabilitet.

Directional Pixel Technology™ (DPT):

Realfiction har utvecklat en banbrytande teknologi som möjliggör ”Dual view” av 2D och ”multi view” 3D-bilder utan behov av speciella glasögon. Med DPT kan flera användare se olika perspektiv från samma skärm, vilket öppnar nya möjligheter för interaktivitet inom underhållning, utbildning och industriella applikationer.

Dual View 2D DPT Display:

Realfictions Dual View 2D en innovativ lösning där två användare kan se olika bilder utan att kvalitén påverkas. Förmågan att skapa två separata 2D-vyer från samma skärm är av stort intresse i specifika användningsområden.

Detta är särskilt relevant för fordonsindustrin, där både förare och passagerare kan ta del av olika typer av information utan att kompromissa med säkerheten.

3D Multiuser DPT Display:

Denna teknik använder eye-tracking för att leverera individuella 3D-bilder till flera användare samtidigt. Personerna ser individuella 3D-vyer baserat på deras position i förhållande till skärmen, vilket möjliggör fullupplöst ”look-around”-tittande och skapar uppslukande 3D-upplevelser som aldrig tidigare. DPT har potentialen att revolutionera flera globala marknadssegment, från underhållning och spel till professionellt bruk.

MicroLED med FLC:

Realfiction har utvecklat en 2-tums proof-of-concept-skärm med micro-LED-teknik, som kan visa upp till 10 olika vyer samtidigt, antingen 5 3D-vyer eller 10 2D-vyer, med en uppdateringshastighet på 130 bilder per sekund för varje vy. Genom att använda micro-LED har företaget uppnått exceptionellt höga hastigheter och precision i ljusstyrning, vilket möjliggör högkvalitativ autostereoskopisk 3D-visualisering för flera användare med individuella perspektiv. Teknologin har också gjort det möjligt att övervinna vanliga begränsningar i traditionella 3D-displayer, som behovet av optiska linser och begränsningar i upplösning och visningsvinklar. Denna innovation tillåter visning av högupplösta vyer med en bred betraktningszon och hög precision, vilket eliminerar behovet av kompromisser mellan upplösning och antal vyer

Marknadspotential och Tillväxtmöjligheter

Snabb Marknadstillväxt:

Den globala marknaden för 3D-displayer var värderad till över 10 miljarder USD år 2019 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på över 25% fram till 2026. Denna tillväxt drivs av ökad efterfrågan inom bilindustrin och augmented reality inom bland annat medicinska tillämpningar.

Starka Tillväxtprognoser:

Marknaden för 3D-displayer förväntas växa med en CAGR på 27%, med särskilt stark tillväxt i Asien-Stillahavsregionen (APAC), där tillväxten kan nå 31%. Realfictions teknologier är väl positionerade för att dra nytta av denna marknadstrend.

Finansiell Stabilitet och Hållbarhet

Realfiction har visat stark kostnadskontroll med lägre utgifter genom effektiv resursanvändning och kostnadsbesparande åtgärder. Grundarna håller en betydande ägarandel, vilket minimerar risken för utspädning och understryker deras långsiktiga engagemang.

Med den senaste kapitalanskaffningen genom lån är bolaget finansierat fram till sommaren 2025. Detta säkerställer tid att nå operativa och finansiella mål utan utspädning av aktieägarnas investeringar. 

Patentskydd:

En stark portfölj av godkända patent skyddar Realfictions teknologi, vilket upprätthåller företagets konkurrensfördel och säkerställer fortsatt innovation utan risk för kopiering.

Strategiska Partnerskap

Det pågående samarbetet med AmTRAN, inriktat på LCD-teknologi, potentiell tillverkning för fordonsindustrin och kommersialisering, förstärker företagets position och kan leda till ytterligare affärsmöjligheter.

LICENSIERINGS- OCH/ELLER SAMARBETSÖPPNINGAR

Realfiction erbjuder kompletta licenspaket med allt som behövs för att integrera deras Directional Pixel Technology (DPT) i LCD-, OLED- och microLED-skärmar. Företaget söker för närvarande licensierings- och/eller samarbetsavtal med relevanta partners såsom skärmtillverkare, skärmproduktleverantörer och leverantörer av produkter som inkluderar skärmar, inom en rad olika relevanta industrier.

Framtidsutsikter och Investeringar

Realfiction är väl positionerat för att dra nytta av den växande marknaden för 3D-displayer. Med en stark teknologisk portfölj, robust finansiell strategi och strategiska partnerskap, erbjuder bolaget högintressanta möjligheter med sin DPT-teknik och patent-portfölj. 

Under 2023 och 2024 har bolaget deltagit i flera viktiga möten och demonstrationer, inklusive CES 2024, där de har inlett konfidentiella diskussioner med potentiella affärspartners. Dessa diskussioner rör både tekniska och kommersiella aspekter av tekniken, och några har nått en slutlig fas. Bolaget bedömer att det finns en god möjlighet att teckna sitt första kommersiella avtal under Q3-2024.

Det är dock viktigt att notera att alla förhandlingar bär risk för antingen uteblivna avtal eller förseningar. Bolaget har vidtagit åtgärder för att minimera finansiella risker genom att reducera sina kontanta utflöden från verksamheten och investeringar. Utflödet har minskat från TSEK 7,272 under Q1-2023 till TSEK 5,381 under Q1-2024, och det mottagna lånet i februari 2024 har gett bolaget tillräckligt med kapital för att finansiera verksamheten fram till 2025.

Sammantaget visar bolaget tecken på framsteg i enlighet med tidigare kommunicerade planer. Deras engagemang för att driva fram DPT-teknologin till marknaden och deras strävan att sluta kommersiella avtal under 2024 gör dem till en mycket intressant investeringsmöjlighet.

Avslutar med att nämna ett fåtal av alla användningsområden DPT och Realfictions teknik kan revolutionera.

Exempel på användningsområden:

  • Tillåter att en TV kan visa olika innehåll för flera tittare samtidigt. Till exempel, en person kan se ett sportevenemang medan en annan ser en film på samma skärm.
  • Kan ge olika bilder för olika användare när de spelar spel istället för delad skärm. 
  • Digital Skyltning med DPT möjliggör att olika kunder ser olika annonser eller produktinformation baserat på till exempel, deras position, ålder eller kön.
  • Ger en högkvalitativ 3D-upplevelse utan behov av glasögon, vilket förbättrar film- och spelupplevelsen.
  • Interaktiva Displayer skapar imponerande, engagerande 3D-upplevelser för mässor, utställningar och offentliga evenemang.
  • I kontorsmiljöer kan en skärm ha olika vyer beroende på vem som tittar på skärmen eller vart du står i rummet, vilket kan vara användbart vid arbete med känsliga data.
  • Tekniken gör det möjligt att visa information på olika språk samtidigt på samma skärm. Till exempel på konferens eller i en lektionssal. 
  • För att skapa detaljerade 3D-visualiseringar av produkter och designer, vilket hjälper designers att visualisera och finjustera sina skapelser i realtid.
  • Virtuella möten skapar realistiska 3D-miljöer där teammedlemmar kan samarbeta på ett mer immersivt sätt, även när de är på olika platser.
  • Tekniken gör att man kan möta varandras blickar i diskussion som gör att man upplever kommunikationen mer äkta. 
  • Automotive: Gör det möjligt för förare och passagerare att se olika information på samma skärm, t.ex. navigationsdata för föraren och underhållning för passageraren utan distraktion.
  • I produktion och tillverkning används 3D-visualiseringar för att visa komplexa produktionsprocesser och system i 3D, vilket kan förbättra förståelsen och effektiviteten i tillverkningslinjer.
  • 3D-diagnostik förbättrar visualiseringen av medicinska bilder som MR- och CT-skanningar, vilket hjälper läkare att se detaljer och planera behandlingar med större precision.
  • DPT kan användas för att skapa en realistisk, 3D-virtuell receptionist som interagerar med kunder på ett hotell eller i ett företags lobby. Genom att använda AI kan den virtuella receptionisten svara på frågor, ge vägledning och hjälpa till med bokningar eller annan information, vilket kan förbättra kundupplevelsen och effektivisera servicen.
  • I detaljhandeln kan virtuella assistenter på DPT-utrustade skärmar hjälpa kunder med produktinformation, navigera butiken eller ge rekommendationer baserat på kundens behov och preferenser.
  • I företagsmiljöer kan virtuella personer fungera som värdar vid möten och konferenser, välkomna deltagare, ge information om agendan och hantera praktiska arrangemang. AI kan säkerställa att dessa virtuella värdar är interaktiva och anpassar sig till deltagarnas frågor och behov.
  • Inom industriella miljöer kan virtuella personer användas för att ge teknisk support och vägledning till fälttekniker via DPT-skärmar, som erbjuder detaljerade, 3D-visualiseringar av utrustning och processer.
  • På tillverkningsanläggningar kan virtuella assistenter hjälpa till med övervakning och felsökning av produktionslinjer, ge realtidsråd och instruktioner baserade på AI-analyser av driftdata.
  • AI-teknologin möjliggör att virtuella personer kan förstå och svara på komplexa frågor, ge personaliserade rekommendationer och tillhandahålla interaktiva upplevelser.
  • DPT säkerställer att de virtuella personerna är visuellt realistiska och kan ses tydligt av flera användare samtidigt, vilket förbättrar användarens upplevelse och engagemang.
  • Genom att kombinera AI med DPT kan företag och organisationer skapa effektiva, engagerande och användarvänliga virtuella assistenter som kan förbättra kundservice, stödja anställda och effektivisera verksamhetsprocesser.

Läs vidare på https://www.realfiction.com/

Realfiction Holding AB’s shares are publicly traded on Nasdaq Stockholm First North under the symbol “REALFI”, with the share’s ISIN code being SE0009920994. 

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?