Post entry

Forestlight/Noble - bokslut & infoträff

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Igår släppte Forestlight sin bokslutskommuniké för 2010. Inga direkta överraskningar vad gäller resultat samt omsättning. Förvärvet av Noble Entertainment är klart och Nobles företagsrekonstruktion kommer bli formellt avslutad inom kort. Vad gäller likviditeten så utvecklas även den enligt plan (burn rate ca 1 MSEK/månad) och kassan räcker in till början av Q3. Länk till rapporten:

http://www.forestlight.se/Docs/FLAB_BOKSLUTSKOMMUNIKE_2010.pdf

Mina kommentarer: Jag har fortsatt en långsiktigt positiv tro på Forestlight. Man fortsätter bygga bolaget enligt en väl utarbetad plan, man breddar och utvecklar versamheten i och med Noble/Triart och man bygger långsiktigt med fokus på riskspridning. Så länge storägare och nyckelpersoner har kvar sin tro på bolaget är jag inte det minsta orolig. Ökning av aktieinnehavet på kort sikt är dock inte aktuellt för mig utan sker enbart vid eventuell nyemission. Ett tips till er som har planer på att investera är att köpa en mindre aktiepost nu för ett sedan avvakta och därefter teckna i en kommande nyemission. Följande 4 punkter är mina personliga önskemål och tankar för att lyckat 2011 för Forestlight:

1. Kapitaltillskott i form av en mindre emission till allmänheten samt en större riktad nyemission till externa parter, tex investmentbolag, samarbetspartners och nya större investerare.

2. Ny styrelseordförande som visar engagemang samt har en gedigen erfarenhet och brett kontaktnät i branschen. Inget ont om dig Mathias men rollen som SO i ett expanderande börsbolag är viktig och kraven ökar i samband med detta.

3. Förbättrad IR kommunikation. Teckna avtal med tex Cision eller Hugin för bättre spridning av pressmeddelanden, detta ger i sin tur även marknadsföring och får fler investerare att uppmärksamma bolaget, vilken i slutändan kan ge ökad omsättning i aktien och fler aktieägare.

4. Rekrytera separat affärsområdeschef till området reklamfilm. Krävs en person med kännedom och kontakter i den hårda och tuffa reklambranschen där det dock finns pengar att tjäna.

Nedan följer signaturen och aktieägaren Coldcalls sammanfattning av gårdagens infomöte som hölls i samband med presentationen av bokslutskommunikén (jag var ej närvarande):

Några punkter:

*Rekonstruktion av Noble bör vara klar inom ngn vecka vilket ger andrum för fortsatt utveckling

*Noble kommer inte förän i Q3 kunna visa på positiva siffror (utvecklas stadigt under året) Förhoppning är att kunna visa på bra netto 2011 och sen vinstökning fragent. Det har sparats på kostnaderna upp till ca 50 % vilket är oerhört bra. Det som gäller nu är att jobba smartare och tightare tillsammans med den nordiska alliansen.

*Investeringen i TriArt har potential att bli väldigt bra mtp den kompetens som finns i bolaget. Fokus kommer att ligga på Video on Demand. Synergier finns mellan Noble och TriArt samt Forestlight/TriArt.

*Siffrorna i bokslutet kan för ett otränat öga verka ytterst märkliga. Det beror bara på att endast balansräknignen från Noble konsoliderats in i Forestligts redovisning. Resultaträkningen börjar ingå fr.om 2011

*Chinchillas har mottagits grymt av intressenter. 2 olika säljbolag fightas nu om uppdraget. Båda är helt övertygade om att projektet kan finansieras redan under pre sales fasen (!) Detta tror jag också efter att ha hör om idén och sett trailern - suveränt rolig! De manusförfattare som knutits till projektet är världskända. Senast med Gnomeo & Julia

*Book of Secrets är en stor produktion där det för Forestlight är lyckligt att de är inblandade. Hur avtalen ser ut där emellan är dock inte helt tydligt. Hoppas på mer info om det framöver. Det är dock extremt komptetent folk med i projektet.

*Många andra projekt är på g och bolaget har en del skarpa pitchar framåt.

*Kassaflödesmässigt är det tufft och fokus nu är att få in personer som kan driva reklamfilmsprojekt likt det för Nestlé som gjordes med oerhörd framgång och kundnöjdhet. Emissionen som väntas i sommar kommer, enligt mig, mer handla om att aggressivt kunna gå framåt än att endast vara för att rädda bolaget. Mer om det på stämman

*Peter Levin uppträder professionellt och är starkt målmedveten samt övertygad om att bolaget går en ljus framtid till mötes. Det råder ingen tvekan om att det är god stämning blandat med hårt tryck i studion.

*Mer fokus på IR krävs och det är ngt som ligger i pipen. Strategin är mer eller mindre satt redan. Nu är det bara att skrida till verket.

*Det krävs en ägarspridning för allas bästa. Som det är nu tror ledande befattningshavare och andra närstående "för mkt" på det egna bolaget att de har för stor ägarandel. Det låga deltagarantalet i förra emissionen ligger till grund för detta men säljviljan är inte stor hos de jag pratat med. Hur spridningsprocessen kommer att se ut vet jag ikke.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?