Post entry

Follicum: Q3 och klinisk studie i fokus

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Här nedan följer ett utdrag från Smallcap.se, deras syn på Follicum stämmer till stor del in på min egen. Vi ser dock en väsentlig skillnad i motiverat värde, där deras motiverade värde på Follicum ligger på 12kr (65 % uppsida) medan min egen tidigare analys såg ett motiverat värde på 15-20kr (ca 100-270% uppsida) i dagsläget. Efter att teckningsoptionerna tecknades till nästan 100 % sjönk risken i caset betydligt och med de nödvändiga finansiella resurserna säkrade väntar vi nu på att tillståndet till den kliniska studien ska annonseras. Follicum har tidigare sagt att studien ska starta omkring årsskiftet 2015/2016, vilket innebär att beskedet bör komma vilken dag som helst. När tillståndet väl är i hamn tar det troligtvis inte lång tid innan studien har startat och Follicum påbörjar ett nytt kapitel. Den fasen av bolagets utveckling vill jag inte missa, det är här det stora värdehöjande steget kommer! Det har också kommit ett antal andra intressanta nyheter den senaste tiden (ny patent ansökan, insider aktivitet m.m.), och jag ska snart sätta mig ned och uppdatera min tidigare analys.

(http://www.smallcap.se/company/42/comment/467/)

”Rapport 3 kv. 2015 - 2015-12-01

Follicum redovisar en låg kassaförbränning för det tredje kvartalet och därefter har emission via teckningsoptioner gett ett tillskott. Fokus den närmaste tiden ligger på förberedelser inför och förväntad start av kliniska studier.

Kostnaderna för projektutvecklingen sjönk den gångna perioden jämfört med föregående kvartal och var lägre än vi hade förväntat oss. Takten lär dock av naturliga skäl att öka framöver när förberedelserna för och arbetet med kliniska prövningar för kandidaten FOL-005 intensifieras.

En del av FOL-005s prekliniska data har nyligen presenterats med en poster och muntlig presentation på hårforskningskongressen HAIR i Miami av de forskare i Münster och i Israel som bolaget har samarbetat med. Enligt ett abstract från kongressen rör det sig om de observationer av hårväxthämmande effekt efter behandling med FOL-005 som gjorts in vitro och på mänsklig hud som transplanterats på möss och som bolaget rapporterat om i tidigare pressreleaser. Avsikten är att resultaten ska ligga till grund för en vetenskaplig artikel vilket är skälet till att Follicum väljer att i det här läget inte publicera själva postern.

Det fanns 11,2 MSEK i kassan vid periodens utgång. Teckningsoptionerna som löpte ut 17 november utnyttjades i princip fullt ut och tillförde därmed ca 6,6 MSEK efter omkostnader. Antalet aktier ökar till 10 miljoner. Vår beräkning av riskjusterat motiverat värde har redan sedan tidigare tagit hänsyn till denna utspädning och detta är således oförändrat på 12 SEK per aktie, beräknat vid tidpunkt för start av kliniska studier. Om inget oförutsett inträffar bör det tyska läkemedelsverket kunna ge klartecken inom kort och vi ser därmed goda förutsättningar för kursstödjande information den närmaste tiden.”

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?