Post entry

Follicum – dags för en uppvärdering!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Follicum fortsätter att leverera helt efter sin kommunicerade plan. Under hösten togs pengar in genom teckningsoptioner som tecknades till nästan 100%. Efter att Follicum genomfört alla steg inför den kliniska studien på FOL-005 passade de på att förstärka organisationen genom att rekrytera Maria Ekblad till posten som Director R&D. Ekblad tillträde tjänsten i januari 2016.Maria Ekblad har över 20 års erfarenhet från läkemedelsindustrin och har tidigare bland annat varit chef för Preclinical Development på Active Biotech AB i Lund. Inom Follicum kommer Ekblad att arbeta med preklinisk utveckling och formuleringsutveckling. I början av 2016 drog så den kliniska studien igång och för fas I delen ser det mycket lovande ut, redan två veckor efter start meddelar Follicum att den första försökspersonen fått maximal behandlingsdos - utan att några negativa effekter har påvisats. Den 24:e februari är det dags för bokslutskommunikén för 2015 och vi kan då förhoppningsvis få höra lite mer om resultaten från den kliniska studiens fas I del och planerna inför resten av året. Värderingen är i dagsläget mycket pressad och handeln är nästan obefintlig. När väl investerarna får upp ögonen för den utvecklingsfas som Follicum befinner sig i nu och positionerar sig för att få vara med på resan när slutresultaten från de kliniska studierna närmar sig, kan uppvärdeingen bli kraftig. Jag hade tidigare satt upp ett riktvärde på 25,6 SEK för våren 2016 (ca 370 % uppsida) och den har jag ingen anledning att sänka i dagsläget.

· Den 19 januari 2016, erhöll den första friska frivilliga försökspersonen i Follicum AB:s (Follicum) kliniska fas I/IIa-studie sin första behandling. Därmed är studien initierad, i enlighet med tidigare kommunicerad tidsplan.

Klinisk fas I/IIa-studie initierad. Syftet med den kliniska fas I/IIa-studien är att i första hand testa säkerhet avseende läkemedelskandidaten FOL-005, men som ett delsteg i studien även att undersöka effektparametrar. Studien omfattar i storleksordningen cirka 30 friska frivilliga försökspersoner och är beräknad att slutföras under 2016. Resultaten av studien planeras kunna kommuniceras under samma år. Studien utförs av Clinical Research Center for Hair and Skin Science (CRC) på universitetssjukhuset Charit i Berlin, Tyskland.

VD Jan Alenfall kommenterar ”Gårdagens start av den kliniska studien är en fantastisk milstolpe för Follicum som vi sett framemot länge. Vi genomför studien tillsammans med ett mycket erfaret och kompetent team som vi har stor tilltro till och vi beräknar att vi kan rapportera resultat från studien under innevarande år.”

· Den 3 februari meddelar Folliucm att den första försökspersonen i Follicum AB:s kliniska studie fått maximal behandlingsdos - utan att några negativa effekter har påvisats. Detta positiva resultat har nu uppnåtts i den kliniska fas I/IIa-studie som inleddes den 19 januari 2016.

Detta innebär att studiens initiala doseskaleringsdel har klarats av utan problem. Den första studiedeltagaren fick igår maximal dos och utvärderas idag utan några negativa effekter. Under nästa vecka (v.6) kommer ytterligare tre personer att få maximal dos. Nästa steg är att fler försökspersoner får maximal dos för att garantera säkerheten. Follicums kliniska fas I/IIa-studie omfattar cirka 30frivilliga, friska försökspersoner och är beräknad att slutföras under 2016.

VD Jan Alenfall kommenterar ” Vi är mycket glada att studiens doseskaleringsfas har gått enligt plan. När vi nu fått besked om att maximal dos uppnåtts utan komplikationer, kan vi snabba på rekryteringen för den fortsatta studien.”

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?