Post entry

Heavens on fire, Firefly

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Stabil accelererande tillväxt, marknadsledande, unik teknik, solit obelånat, spännande ny produkt och stor installerad bas. Vad mer kan man begära?

Man anställer för närvarande 8 personer och är idag 44 personer, dvs en ökning på 18%.Konjunkturläget ser positivt ut, då man utifrån en bransch genomgång av kunderna borde tjäna bra på en återhämtning i konjunkturen.

Har återkommande fakturering mot en installerad bas på ca 6000 system med en livstid på över 20 år, i form ab underhåll och utbildning (ref adob avanza blogg).

Vd´s kommentar till Q3 ”Under hösten 2009 har tecken börjat visa sig på en förbättrad marknadssituation”, jan – sept ökar man omsättningen med 54% (Q3 30%). Bakgrunden är främst att orderingång till huvud affärsområdet industri applikationer varit svag.
Aktien är förnärvarande i en lite trist utveckling vilket rapporten borde ändra på. Rapporten kommer den 18/2.

Om man får säga det själva

”Firefly är den världsledande leverantören av skyddssystem mot brand och dammexplosioner till processindustrin.”
”Brandsäkerhetsföretaget Firefly tillverkar och säljer tekniska system, som upptäcker och förhindrar bränder och explosioner. Inom affärsområdet Industriapplikationer övervakas processer främst inom board- och träbearbetningsindustrin samt i värmekraftverk. I dessa hanteras organiska material såsom papper, träfiber, kol och livsmedel.

Bolaget har sedan några år också utvidgat verksamheten, så att den nu även innefattar övervakning av pappersmaskiner samt av torkprocessen i avloppsreningsverk. I dessa sammanhang används främst gnist- och flamdetektering. Bolagets affärsområde Infrasystem omfattar övervakning av kabel- och kommunikationstunnlar och andra specialrisker. I dessa fall används bland annat den nyutvecklade gasdetekteringstekniken, MGD. Firefly har försäljning i mer än 30 länder och omsättningen uppgick under 2008 till 82 mkr. Firefly är noterat på First North som drivs av NASDAQ OMX Stockholm AB. Bolagets Certified Adviser är Remium AB."

Firefly i siffror

Värdering 138 miljoner (kurs 23), 6 miljoner aktier.
Nettokassa 10,4+30,6-3,1-19,8 = 18,1 miljoner.
Eget kapital 30 miljoner.
Omsättning per anställd närmare 3 miljoner.
Vinstmarginal 13 %.Avkastningen på eget kapital efter schablonskatt 30 %.

Prognos 2009 vinst per aktie 1,80. P/E ca 13 eller 11 exklusive kassan.
Tillväxt för närvarande (Q3) omsättning 54%, resultat 66%.
Utdelning ca 60%. Prognos 2009 1 kr.
Framtiden

Tillväxten väntas fortsätta i samma takt 2010 förutsatt att konjunktur återhämtningen fortsätter.

Ny intressant produkt inom Infrastruktur som SL redan hoppat på med betydande beställningar.

”Inom affärsområdet Infrastruktur påbörjas nu en allt mer omfattande marknadsbearbetning. Detta kommer bland annat att leda till att ett flertal provnings- och utvärderingsaktiviteter kommer att initieras under de kommande åren. Som en del i denna process har Firefly erhållit uppdraget att påbörja en provning av bolagets nya system Sentio® hos ett av Europas större järnvägsbolag. Provningarna avser övervakning av stationer och sker i konkurrens med alternativa systemlösningar från andra tillverkare.”

Firefly om 5 år...
Stabil omsättnings tillväxt med i snitt 10% per år och ökande.
Vinsttillväxt med i snitt 26% per år.
http://www.firefly.se/770.php

Risker

Svårt att se egentliga risker i ett så på pappret stabilt företag, förutom att aktiemarknaden i stort kan rekylera. Men varning för låånga införsäljnings tider i det nya affärsområdet och effekter av en eventuell backflash i konjunktur utvecklingen.

Ovan ger en översiktlig bild av företaget, mer substans kommer förhoppningsvis i bokslutet. Magkänslan talar för Firefly som en bra långsiktig placering, ett företag i Buffett anda om än för litet för honom, idag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?