Post entry

Firefly´s Q4 som väntat, nästan.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Firefly´s rapport kom in som väntat, nästan :) . Uppföljning av tidigare analys

Tidigare analys

Orderingången ökade med 8% jämfört med föregående kvartal och orderstocken steg med ca 4% från förra kvartalet. Omsättningen var i nivå med förra kvartalet, så långt en stark rapport. Överraskningen var att rörelseresultatet som kom in på 3,2 miljoner mot föregående kvartals 8,4 miljoner vid i princip samma omsättning.

Vd's förklaring till rörelseresultatet är att ”Bruttomarginalen varierar i bolaget beroende på mixen av det vi fakturerat dvs relationen mellan service, reservdelar, system och installation. Under Q4 perioden har bland annat mängden installation varit högre jämfört med Q3.”

Man behöver egentligen att se marginalen över ett år och eftersom de två första kvartalen inte är helt representativa blir skattningen fortfarande något osäker. Jag uppskattar dock bruttomarginalen till 40% (var 39,5% jan-sept) och anser kostnader under Q4 som representativa (Q3 hade relativ låga kostnader för försäljning). Vid en omsättning på 37,5 miljoner skulle det ge ett rörelse resultat på ca 4,5 miljoner, och en rörelsemarginal på 12%. Det skulle innebära att marginalerna Q4 var sämre och Q3 mycket bättre än ett skattat genomsnittskvartal.

En rimligt konservativ skattning av värdet på företaget baserat på resultat efter schablonskatt 2014 och P/E 13 blir 4x4,6x0.78x13 = 186,5 miljoner eller 31 kr per aktie. Så en märkbar nedskrivning från förra analysen beroende på ny skattning av marginalerna. Samtidigt ca 40% över börskursen och orderingången indikerar en viss fortsatt tillväxt som inte är inprisad i värdet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?