Post entry

Dagens finger (CrucialTec)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

CrucialTec tvingas nu investera i ökad produktionskapacitet för att klara av att hantera efterfrågan på BTP:n innehållande Fingerprint Cards linjesensorteknik. Dessutom tycks de höja försäljningsprognosen.

Den 30 juni ifjol intervjuade koreanska etnews.com en CrucialTec-anställd. Denne avslöjade att företaget via investeringar i massproduktion hade säkerställt en produktionskapacitet av 10 miljoner BTP:n per månad, alltså gällande den biometriska styrmodul som innehåller Fingerprints linjesensorteknik. Denna investering hade CrucialTec också gjort före det uppdagades att Apple köpte Authentec, vilket offentliggjordes i slutet av juli. Efter detta har det rapporterats en dramatisk ökning av intresset för BTP:n.

http://english.etnews.com/device/2622726_1304.html

Idag avslöjade koreanska MoneyToday att CrucialTec kommer att investera 25 miljarder KRW (ca 150 Mkr) i ökad produktionskapacitet för BTP:n. Det framstår alltså som att nuvarande kapacitet på 10 miljoner BTP:n per månad, eller 120 miljoner per år, inte räcker till för att täcka kommande efterfrågan.

Detta stärks av gårdagens söndagsartikel om CrucialTec:

http://translate.google.se/translate?sl=ko&tl=en&js=n&prev=_t&hl=sv&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.etnews.com%2Fnews%2Fdevice%2Fdevice%2F2721987_1479.html&act=url

Min tolkning av Google-översättningen är att den förväntade volymen från nuvarande kontrakt med japanska mobiltillverkare ligger på 5-6 miljoner BTP:n samt att CrucialTec skruvat upp årets försäljningsprognos till 60 miljoner enheter, från tidigare 30 miljoner. Dessutom förväntas kontrakt med 3-4 nya mobiltillverkare och därutöver avslöjar artikeln att CrucialTec kommer att leverera BTP:n till RIM.

Jag räknar med att 60 miljoner sålda BTP:n ger Fingerprint ett omsättningssving på ca 270 Mkr (Priset per enhet bör ligga på 60 – 90 usd, vilket är volymberoende). Utöver detta måste vi beakta Fingerprints egen försäljning av linjesensorn till den kinesiska marknaden som troligtvis sker till marknadspris kring 2 usd/enhet. De har redan fått design win till en smartphone-modell och en tablet samt order på 800 000 linjesensorer avseende mobiltelefontillbehör innehållande sensorn och förväntar sig flera ytterligare DW i Kina. Jag räknar därför med en volym av 10 miljoner vilket skulle ge ca 130 Mkr i försäljning. Areasensorn spås därutöver nå tillbaka till minst 2011-års volym vilket torde ge åtminstone 50 Mkr i omsättning om vi beaktar viss priserosion. Slutligen bör vi addera USA-marknaden tack vare marknadsgenombrottet och då fler design win förväntas bli aktuella. Räknar vi med 5 miljoner enheter och summerar detta landar vi på 460 Mkr. Nu exkluderar jag alltså t ex den indiska eller den sydamerikanska marknaden där det händer extremt mycket inom biometrin och räknar inte heller med något genombrott inom biometrisäkrade betalkort.

Fingerprint spår att ebitda-marginalen i år kommer att ligga mellan 20 – 35 procent vilket till ovanstående siffror skulle ge ett ebitda-resultat på 92 – 161 Mkr. Detta visar alltså räknesnurran när vi befinner oss i en inledande fas av det förväntade genombrottet för fingersensorer i konsumentelektronikprodukter och förutsatt att min tolkning av informationen i artiklarna är korrekt samt att prognoserna nås. Det är alltså spekulativt men inte helt ointressant.

Det vi åtminstone vet är att CrucialTec nu investerar i ökad produktionskapacitet och det är en bra början. Det vi också vet är att Fingerprint i Q1-rapporten 2011 skrev, att av 30 mobiltillverkare och andra tillverkare av konsumentelektronikprodukter var det bara en som inte planerade att införa produkter med fingersensorer under 2012-2014.

Nu har jag blivit en fullständig "fingaholic"

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?