Post entry

Retail, skall de fortsätta gå bättre än index 2010?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Retail har gått bra under 2009, delvis därför att de fick mycket styck under 2008. Desto mindre bolaget varit i storlek desto bättre har aktiekursen gått under 2009. Odd Molly +246% senaste 12 månadern, WE/SC + 211% samma period, Fenix +123%, Kapp Ahl + 113 %, Björn Borg +70%, H&M +38%. Det som fortfarande är otroligt är svår materia att smälta är hur kan P/S talen vara så höga i vissa av dessa bolagen. Vi kan exkludera H&M därför att de har visat att de kan levererar under en mycket lång period. Men de övriga bolagen Björn Borg har ett P/S-tal på cirka 3 idag, skall ett bolag vara värt 3 ggr sin försäljning? Då måste tillväxten vara enorm eller marginalen väldigt hög. Björn Borg har idag ett P/E-tal på 19 vilket även det är väldigt högt.

Det bolaget som ligger längst ifrån Björn Borg är Kapp Ahl de värderas till ett P/S-tal på 0,9 samt ett P/E-tal på 14, det verkar vara mer rimligt. Men Kapp Ahl har är väl förtjänar av en rabatt med tanke på tidigare leveranser.

Fenix Outdoor är däremot ett bolag som fått alldeles för lite uppmärksamhet, omsätter runt en miljard på vinter- och sportkläder, dessa kläder har visat att de inte är lika trendkänsliga och konjunktur beroende som vanliga konfektion

Så Igelkottens retail aktie tips inför 2010 är sälj Björn Borg och köp Fenix Outdoor, dvs sälj P/S 3 och köp P/S 1,5

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?