Post entry

Portfölj o annat smått o gott

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Snart ger jag mig i väg på en långresa igen och även om laptopen är med så blir det mindre tid med "börsandet". Det kanske är lika bra för jag tycker mig se att långa placeringar utvecklas bättre än de korta för mig. Dock tycker jag den korta tradingen är viktig för känslan i marknaden.

Långresan kommer att göra att portföljen i portföljtävlingen kommer att få ligga orörd de närmaste månaderna. Vi får se om man kan hålla ledningen men det känns bra nu med en ganska defensiv portfölj som även till stor del överensstämmer med min privata.

Största innehav Transcom har haft en fin utveckling men är fortfarande lågt värderad på under p/e 8 för året antagligen och den nya VD:n verkar bra och fortsätter turnarounden. Intressant är att A-aktien är ca 10 % billigare och ibland mer och handlas då på p/e 7. Varför kan man undra då det är lika många A som B-aktier, visserligen mindre omsatt men jag tycker att skillnaden är för stor.

Näst största innehav är Meda nu efter att jag ökat kraftigt den senaste tiden. Glädjande så har Meda nu äntligen börjat röra på sig inför rapporten nästa vecka. Jag tror att rapporten blir bra och att samordningsvinsterna från alla köp nu börjar visa sig succesivt. Meda handlas antagligen på p/e under 10 för året och under 8 för nästa vilket är för lågt. Visserligen hög belåning men också bra kassaflöde och räntekostnaden har minskat.

Wallenstam har gått bra senaste tiden efter rapporten och är verkligt billig med substansvärde på 177 kr per aktie och målet 300 kr år 2012. Tjänar också på den lägre räntan och stabil med mest bostadsfastigheter.

Fenix Outdoor handlas antagligen på p/e ca 9 för året och är en bortglömd aktie i nuvarande klädrace. Bortglömd är också mitt sista innehav i portföljtävlingen Amhult 2 AB B som har mark i Torslanda utanför Göteborg där det ska byggas lägenheter och affärscentrum. Värderingen har gjorts på 175 miljoner och dessutom finns 36 miljoner i kassan och inga lån vilket ska ställas mot börsvärdet ca 100 miljoner.

Entraction som jag tidigare hade i portföljtävlingen har fått lämna
efter de sämre siffrorna på pokerscout även om de till viss del är
säsongsmässiga. Rätt eller fel får som alltid framtiden utvisa.

Angående börsläget så noterar jag att börsräven Rune Andersson
halverat sitt innehav i Trelleborg. Som sagt det känns bra att sitta med en mer defensiv portfölj i dagsläget.

Jag vill ge en honör till Redeye som utvecklat siten mycket bra med intressanta bloggar, analyser och tävlingar. Bra som du skriver Urban "Det är ju ofta diskussionen ”för och emot” som ger dynamiken i forumet. Vi resonerar som så att alla har rätt till sin åsikt."

Trevlig börshöst

Mrs M

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?