Post entry

Fenix Outdoor - Vilken vändning!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sedan jag publicerade min analys på Fenix Outdoor för cirka två veckor sedan har oväntat mycket hänt, och allt är till det positiva:

1. Smallcap.se kommenterar bokslutet och rekomenderar köp

2. SHB analyserar bolaget, rekomenderar öka, och ser en riktkurs på 80 kr som rimlig

3. Veckans Affärer tar upp Fenix som ett av de mest köpvärda småbolagen på börsen, och tar upp möjligheten till ett uppköp från riskkapitalbolag, genom exemplen: Ratos/Haglöfs och EQT/Lundhags. Rikutkursen sätts till 90 kr.

4. Dagens Industri publicerar en helsida om Fenix Outdoor, med en enormt positiv underton. Man fokuserar på den ökande förvärvstakten och etableringen i Kina som kommer att bli klar i år.

5. Börsveckan analyserar bolaget med fokus på den minimala moderisken. Man säger att aktien bör kunna värderas till åtminstone 90 kr.

6. Insiderköp från två personer varav en; VD Martin Nordin som köpte 8400 aktier.

..och allt detta på endast två veckor. Ett sådant uppsving vågade inte ens jag hoppas på när jag skrev i analysen "Aktien har länge varit ratad och förbisedd på den svenska aktiemarknaden men jag tror mig kunna se en vändning i den utvecklingen."

Även kul att se att jag har fått stöd i mina argument om liten moderisk, möjlighet till uppköp och troliga fortsatta insiderköp. Det ser helt enkelt mycket bra ut och närmsta intressanta nivå att bevaka är 73,5. Tar vi oss över den får vi en mycket klar köpsignal.

Mvh Pechan

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?