Post entry

Totalras i portföljen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

DRAMATIK! Fram till klockan 15.00 idag stod EUROCINE Vaccines i 42SEK. 15.16 kom ett pressmeddelande som skickade aktien ner till 25,60 vid stängning. En nedgång som motsvarar 40%.

Ni som följer EUCI vet antagligen vad som har hänt. Vi fick ett pressmeddelande som innehöll information om försening av det avtal som bolagt arbetar med att få tecknat. Detta beror enligt Hans Arvidsson på att den pågående illerstudien inte har fortgått som planerat. Hans är dock noga med att poängtera att orsakerna som fördröjt studien nu är åtgärdade och att vi fortfarande väntar på ett resultat.

Enligt mig är dagens ras en enorm överreaktion från marknadens sida. I nuläget har ingenting egentligen förändrats. Men många sparare, bl a jag, hade nog hoppats och trott på ett rejält rally inför sommaren och detta blev givetvis en stor besvikelse för alla som investerat.

I sin helhet tycker jag inte att pressmedelandet bjöd på några direkt negativa nyheter. Endast en försening. Det enda jag reagerade på vilket jag inte har fått grepp om innan var att man nu skrev att resultatet av illerstudien är mycket viktigt för att kunna skriva ett attraktivt avtal. Enligt vad Hans tidigare har sagt så kunde resultatet av denna ses som ett värdefullt komplement och att avtal skulle kunna skrivas både med och utan en sådan dokumentation. Å andra sidan säger det kanske sig självt att ju fler och bättre underlag man för sin teknik leder till en bättre förhandlingsposition.

Vad kan vi då förvänta oss inom de närmsta dagarna? Hur hanterar marknaden detta ras? Finns det ännu fler småsparare som vill rea ut sina aktier nu?

Under avsluten kan vi se att kursen rasar med 25% inom loppet av 10 minuter, mestadels småposter men också ett antal relativt stora poster. Folk har bokstavligen talat fått jättepanik och slängt sig på säljknappen utan att tänka till överhuvudtaget. Ras på ras-effekt kan vi kanske benämna det som - "sälj till bästa möjliga pris". Säkerligen har även många stoploss aktiverats och pressat kursen ytterligare, rakt i gapet på de som lagt in stora köpordrar på kursen så långt ner som 12-13 kronor under den normala handeln.

Med tanke på att nyheten släpptes ganska sent på dagen är jag rädd att raset inte är slut än. Folk kommer hem från jobben eller dylikt och bevittnar bedrövelsen och bestämmer sig för att sälja vid öppningsdags. Detta scenario ser verkligen inte som orimligt. Dessutom har aktien drabbats av likartade händelser tidigare. Då tappade aktien mycket första dagen och sedan ett rejält tapp till andra dagen för att senare stabiliseras.

MEN. Aktien har faktiskt tappat så mycket som 40% vilket förhoppningsvis fler ser som ett utmärkt läge att köpa än de som i panik säljer. Allt tyder trots allt på att avtalet skrivs i höst istället såvida man inte drabbas av ytterligare förseningar.

För att addera en gnutta humor till detta elände kan jag tala om att jag satt på dass när jag upptäckte att aktien gått ner 15 kronor den senaste timmen (VAD I HELVETE HAR HÄNT- no deal no nothing?!? KONKURS???). Efter en snabb överslagsräkning kunde jag komma fram till vad jag hade förlorat och hamnade i ett rejält chocktillstånd. Jag sitter fortfarande paralyserad och funderar över vad jag ska göra imorgon.

Jag är nybörjare och sitter med en väldigt betydande del av mitt kapital i just denna aktie. Trots det inträffade så har jag väldigt stor tillit till eurocine i framtiden och tror att det kan bli rejält med pengar av det hela i slutändan.

Ge mig gärna kommentarer men bespara er kommentarer som nybörjartabbe osvosv. Jag är fullt medveten om vad jag har gett mig in i.

/Frejdon

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?