Post entry

Immunose Flu?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I går kom pm med att Eurocine’s illerstudie visade skydd i illrar. Men det stod även att den ej ännu var helt klar, analys fortsätter.

Varför släppa pm om den ej är klar ännu? Troligtvis blir den klar i november som jag tippade tidigare.

Avtal, om det blir nåt med japanerna blir nog av i mars/april 2012, tidigast. Och bara 24 illrar hade man med i studien. Det finns andra företag som gjort såna studier med betydligt fler illrar. Statistiskt säkerställt resultat med så få ”deltagare” (n=24)?

Produkten Immunose Flu omnämns ej i pm’et. Bara företagets adjuvant Endocine omnämns. Varför då? Varför omnämns inte produkten Immunose Flu? Svårigheter att sluta avtal med Immunose Flu, istället licens på adjuvantsystemet Endocine? Kanske är det så att japanerna bara är intresserade av att använda adjuvantsystemet Endocine, enbart?

Från ett av företagets rapporter:- ”Eurocine Vaccines bedriver utveckling enligt tre modeller:

1. Egenutvecklade vacciner där Eurocine Vaccines teknologier kombineras med väl beprövade antigen för att kunna ges nasalt.

2. Licensiering av Bolagets teknologier till partners som själva utvecklar vacciner. Licensiering sker primärt inom områden där Bolaget självt inte avser bedriva utveckling.

3. Egenutvecklade vacciner där Eurocine Vaccines teknologier kombineras med nya antigen för att skapa helt nya nasala vacciner.”

Har man gått från punkt 1 till punkt 2 nu när det gäller japanerna? De kanske bara är intresserade av att köpa licens av adjuvantteknologin (Endocine)? Ett avtal med bara adjuvantsystemet innebär sämre upfront, milstolpar och royalty.

Varför kom företaget inte med ett klargörande till framflyttningen som gjordes i våras (mars)? Vad var problemet? Cirkulerar rykten på aktie-chattar att det japanska företagets vaccin var felaktigt... Inte bra detta. Stod även i pm’et att de ska fortsätta partnersamtalen.

För de som inte förstått innebörden av detta, detta innebär som sagt att nån fas3 i Japan ej kan utföras denna säsong 2011 / 2012.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?