Post entry

FÖRBANNAD...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jaha då gjorde jag årets sämsta affär och jag har bara mig själv att skylla. Jag blir riktigt blir förbannad på mig själv...

Gick ur Eurocine, mitt nyaste innehav, i dag med 17% minus. Det positiva i misären var att jag inte hunnit köpa på mig så mycket aktier utan endast en liten post på 500 aktier hade gått igenom i slutet på förra veckan. Jag sålde av den i samband med pressmeddelandet.

Det som irriterar mig är inte ca 3000 Sek minus. Det struntar jag fullständigt i. Det som gör mig förbannad är att jag inte gjort min läxa ordentligt. Jag har i tidigare bloggar poängterat vikten av en kompetent ledning som håller tidsramar och mål. I Eurocine fanns ( om jag kollat fakta själv ) en rad tecken på brister i ledningen som jag borde ha uppmärksammat. Dessa missade jag i mina efterforskningar. Anledning? Jag var lat och kollade inte fakta ordentligt utan lyssnade på personer som jag uppfattade som mycket väl insatta i Eurocine.

En försening på ett halv år tyder på att det inte “bara” är några delmoment misslyckats. Något måste gått helt snett och frågan är om de måste göra om hela studien? Så sent som 2011-02-23 så meddelade Eurocine (i delårsrapporten) att resultatet skulle komma under våren. Vad har hänt nu som de inte visste för en månad sedan? Sannolikt ingenting. De måste varit medvetna om en så pass kraftig “försening” redan då så klart.

Det VAR några saker som lockade mig med Eurocine förutom en lovande produkt.

1. Nära till studieresultat som, med tanke på tidigare resultat, med stor sannolikhet kunde blivit positiva.

2. Nära till avtal i samband med resultaten ( vid positivt utfall ).

3. Storleken på tidigare liknande avtal i andra bolag. Detta i förhållande till Eurocines värdering.

Nu kommer studieresultaten dröja MINST ett halvår. I pressmedelandet står även:

“Vi vet från våra kontakter med flera vaccinföretag att resultaten av illerstudien, tillsammans med andra prekliniska data, är viktig information för att få ett attraktivt avtal. Eurocine Vaccines väljer därför att inte forcera utlicensieringsarbetet för marknader utanför Japan innan vi kan presentera dessa kritiska data för potentiella partners.”

**Detta betyder att vi sannolikt inte får se ett avtal i år då studien först ska avslutas, resultaten sammanställas och sedan starta eventuella förhandlingar.

Detta gör att Eurocine tappar tempo betydligt och man har tidigare sagt att det gäller att vara snabb ut på marknaden då det även finns konkurrerande produkter.**

SLUTSATS

Min slutsats blir att aktien sannolikt kommer harva runt 20-25 Sek till tidig höst då ett, eventuellt, spekulationsrally inför resultaten påbörjas. I pressmeddelandet framgår att vi inte bör ha några förhoppningar om triggers innan dess. Och det krävs mer än optionsinlösen av storägarna för att skapa någon form av förtroende som ger skjuts åt aktien.

Jag ser ingen anledning till att äga aktien över våren / sommaren. Det finns betydligt bättre aktier att lägga pengarna i under tiden.

Och som grädde på moset så är det ett bolag i JAPAN, av alla land, man har samarbete med. Det kunde man ju ge sig f-n på haha....

//Danne

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?