Post entry

Eurocine Vaccines - Positivt studieresultat 30/6!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En lång väntan är över. Idag släppte Eurocine Vaccines ett mycket efterlängtat resultat för sin Fas I/II studie. Utfallet blev positivt.

I September 2009 startade Eurocine en Fas I/II studie i människa för sitt nasala influensavaccin. Syftet med studien var att bekräfta lösningens säkerhet och dess immunologiska effekt. Tiden för resultat av studien beräknades till Q2 2010 och den 16 April i år släpptes preliminär data i form av att lösningen visat god säkerhet utan allvarliga biverkningar.

För ca 1 timme sedan (natten till sista dagen på Q2) kunde man på Eurocines hemsida läsa det PM som bekräftar studiens slutresultat med överskriften:

"Positiva resultat från Eurocine Vaccines kliniska studie med det nasala influensavaccinet"

Influensavaccinet har i studien visat immunologiskt svar i BÅDE blod och nässlemhinna vilket är en stor fördel i jämförelse med vanlig injicering då det är i kroppens slemhinnor som ca 90% av immunförsvarer befinner sig. Det är även via slemhinnorna de flesta virus tar sig in.

Genom att mäta mängden antikroppar i nåsslemhinnan och blodet kommer man även i studien fram till vad som tyder på korsimmunitet. Detta mina vänner är en revolution inom vaccinvärlden då det idag på marknaden inte finns några influensavaccin som ger korsimmunitet (dvs bredare skydd emot ej inkluderade virusstammar). Eurocine kommer under hösten genomföra en kompletterande effektstudie på illrar för att helt bekräfta just korsskyddet mer detaljerat.

Bolaget kommer nu presentera resultatet för de intressenter som idag redan finns och räkna med ett kraftigt intresse kring detta. Eurocines adjuvans har i många år varit omtalat ute bland världens vaccinföretag men nu för första gången kan man komma till förhandlingsbordet med skarpa siffror framstuderade i människa. Målet är att licensera ut nästkommande Fas som blir sista steget innan färdig produkt om inte en större aktör hinner knipa hela bolaget före detta.

Med positiva resultat från Fas I/II-studien är Eurocine Vaccines aktie idag kraftigt undervärderad. Värderingen ligger idag omkring 300 MSEK vilket endast motsvarar värdet av ett eventuellt licensavtal enligt Eurocines VD. Chansen för uppköp och goda licensavtal har ökat dramatiskt från sekunden då PM släpptes. Räkna med skriverier i media!

Jag har tidigare på Redeye skrivit att detta är årets börsraket och det står jag fast vid!

Källa/PM: http://www.eurocine.se/Eurocine/svenska/press/PM/PM%20100630.pdf

Framgångsrika Hälsningar
Sunseeker // Marcus

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?