Post entry

Eurocine Vaccines - perspektiv

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Såhär på helgen kan det vara bra att få lite perspektiv på saker och ting. Vi har haft en ganska händelserik tid bakom oss på forumen, men i själva verkat har vi bara harvat omkring i något som inte finns; vi skapade en skenbart giftig soppa som i själva verket bara var vatten med några harmlösa färgämnen. Nu försöker dramamakare spinna vidare på den lilla gnutta rädsla som finns kvar, exempelvis genom att förstora upp rättegången (där åklagaren själv säger att Ulf inte riskerar fängelsestraff = absolut inget kvar att oroa sig för, han kan alltså med 100% säkerhet fortsätta med det han gör och det är det viktigaste), men också genom att gräva i det förflutna bland för dagen irrelevanta och redan överkomna hinder och svårigheter. Dessa blåstes upp helt i onödan i Realtid.

Eurocine är ett ganska unikt fall av trollsamlare och grundlösa, generaliserade och trångsynta skeptiker, som i 99 fall av 100 inte har någon substans under fötterna. Tro mig, jag har följt debatten länge.

Man måste kunna se igenom den här dimman. Fundamenta diskuteras mycket sällan i Eurocine-trådarna längre, för den är så solklar den kan bli. Diskussionen ser oftast ut såhär:

"blablabla fakta om Eurocine"
"blabla, kören agrees, soklart"
"blablabla grundlös skepticim och trollande"
"blablabla kören poängterar detta"
"blablabla outrageous trollande"
"blablabla pajkastning".
"blablabla röda naglar".

Den enda skepticismen med grund har jag faktiskt hittat från löparn, som jag hade en lång diskussion med angående korsskydd. Dock är det mer en filosofisk fråga och så länge influensamarknaden omsätter x-antal miljarder och det inte blir någon anarkistisk vaccinrevolt så kan vi vara lugna.

Så när dimman lagt sig och den smaklösa soppan är kastad, vad finns kvar? Jo samma solklara case, men en lite mörbultad aktiekurs. Jag är då tacksam, för jag har tillåtits öka på reapriser nu i senaste tiden.

Vad beträffar intervjun med Hans skötte han sig som vanligt och professionellt och relativt intetsägande. En formulering jag reagerade på var dock:

"Men du själv tycker att det ser bra ut?
– Vi driver det här projektet enligt vår plan just nu, och ser fram emot att presentera studieresultatet senare under kvartalet."

Det visar på stort självförtroende. Han kunde sagt "Vi ser fram emot att KUNNA presentera studieresultatet", det hade varit helt neutralt.

Nu kanske jag överanalyserar, men det är lätt hänt i väntans tider. Anledningen till att Eurocine drar till sig så många troll är just att potentialen är helt enorm, och det verkar för bra för att vara sant.

Mitt motto är dock, helt omvänt (med en liten twist), och det har gjort mig framgångsrik hittills:

"Verkar det för bra för att vara sant, så är det sällan det om man läst på ordentligt"

Adjuvans+difterivaccin: fungerar i mus och människa i praktiken.

Adjuvans+avdödat helvirus (pågående studie) fungerar på mus (med mycket stor genetisk överensstämmelse i mukosan) och fungerar i teorin på människa, nu ska man bara visa att det fungerar i praktiken också. Det är nästan så man kan betrakta denna FAS II-studie som en ren formalitet nu när "kringriskfaktorer", såsom borttappade provrör, förseningar och säkerhetsproblem är överkomna. Det enda som återstår är den immunologiska effekten. Provdata rullar dynget runt och analyseras just nu. En avhandling är under sammansättning. Vi går en mycket spännande tid till mötes som aktieägare i Eurocine Vaccines.

Vid positivt resultat och efterföljande byte till OMX bör en miljardvärdering vara befogad. Sedan är dörrarna vidöppna för att sälja licenser. Att det kommer ett bud på bolaget är även ganska sannolikt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?