Post entry

Eurocine Vaccines ett steg närmare resultatet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag presenterades utfallet för den företrädesemission Eurocine Vaccines nyligen genomfört. Nyemissionen tecknades kraftigt med imponerande 252% vilket indikerar på ett stort intresse och en positiv framtidstro hos marknaden.

EV går nu in en mycket intressant fas där man med stärkta finanser i ryggen spurtar mot slutresultatet för den Fas I/II som genomförts under hösten och vintern. Resultatet presenteras under Q2 och vid positivt utfall är aktien idag KRAFTIGT undervärderad vilket vem som helst med lite mattekunskaper kan räkna ut. Eurocines teknologi och produkt har potential att inom några år erövra stora delar av världens influensamarknad och detta är bara ett litet första steg i företagets affärsidé. Ett mycket delikat sådant. Frågan är bara om vi hinner ta några fler steg eller om attraktionen till BP blir för stor. EV’s uttalade plan är att vid positivt studieresultat omgående börja förhandlingar om att licensera ut Fas III till en större aktör. Frågan man kan ställa sig är om en större aktör nöjer sig med en licens när de för några miljarder möjligtvis kan förvärva hela företaget och alla dess framtidsutsikter? EV är idag värt ca 300MSEK vilket är en struntsumma för BP. Höjer vi upp värdet 10-20 gånger till en hygglig budnivå (3-6 Miljarder) är vi fortfarande på en struntsumma för BP som årligen förvärvar mindre biotechbolag för mångmiljardbelopp i dollar räknat. Då EV’s adjuvans och
teknologi inte heller begränsas kring bara influensamarknaden utan snarare hela världens vaccinmarknad finns här en möjlighet för BP att köpa guld och betala för sand. Rent teoretiskt skulle BP kunna fortsätta utveckla det nasala influensavaccinet till en extremt konkurrenskraftig produkt och där slå sig in med kraft på en marknad som omsätter 30-40 miljarder årligen. Samtidigt kan man foga in teknologin i egna befintliga produkter för att ”nasalisera” dem.

Licenserar man ut Fas III eller hinner ett bud före? Hur det än blir behöver vi först ett positivt studieresultat vilket idag flera parametrar pekar på:

  • *Vaccinet i studien är testat på miljontals människor

  • *Adjuvanset är i en Fas I testad på människa

  • *Blandningen (Vaccinet + Adjuvanset) är testat i en djurstudie på möss med mycket goda resultat där de möss som fick nasalt vaccin minskade mängden virus i lungan med 80% i jämförelse med de möss som fick vanligt vaccin. Korrelationen mellan mus och människa är mycket hög framförallt i mukosa.

  • *Det finns redan idag ett nasalt vaccin på marknaden vilket tyder på att ”tekniken” fungerar.

  • *Studier bakåt i tiden stödjer upplägget

  • *VD Hans Arwidsson har vid ett flertal tillfällen uttalat att studien med stor sannolikhet kommer lyckas. Med tanke på den expertis som finns hos EV väger dessa uttalanden i min mening mycket tungt.

Jag ser fram emot ett mycket spännande kvartal och
spår uppgången före presentation av resultatet som oundviklig. Se till att ta plats i raketen om ni ska med till Saturnus för snart kanske det smäller i motorerna!

I övrigt får ni gärna läsa och rösta på min 10-punkts analys för Eurocine Vaccines i Redeyes analystävling:
http://www.redeye.se/medlemsanalys/32549

Tack för mig!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?