Post entry

Eurocine - Snart avtal Immunose FLU!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kikade på Nanobio (konkurrent till Eurocine) som utöver nasalt vaccin mot influensa, även utvecklar preparat (salva) mot herpes (cold sore).
http://www.prnewswire.com/news-releases/medivirs-cold-sore-treatment-xeresetm-now-launched-in-the-united-states-117128778.html
Medivir uppskattar USA marknaden för behandling av cold sore till $230 million, vilket är med dollarkurs på ca 7kr lika med 1,6 miljarder kr. Vi kan se att marknadspotentialen inte ens är i närheten av marknadspotentialen för vaccin mot influensa! 1,6 miljarder kr mot 30 miljarder kr (säsongsinfluensa).

Annan uppskattning pekar på $500 million för cold sore: http://pharmalicensing.com/public/outlicensing/view/12343/solovir-electrokinetic-transdermal-system-delivery-of-acyclovir-for-the-treatment-of-herpes-labialis
"The current market for oral herpes treatment is conservatively estimated to be approximately $500 million and the prescription market is growing 20% a year."

17:e mars 2008 kom ett PM från Nanobio att en fas II var utförd med NB-001 (salva) tillsammans med aktiv komponent mot herpes. http://www.crainsdetroit.com/article/20080825/SUB/808250325/nanobio-ready-for-big-pharma#
25:e augusti 2008 släpptes en nyhet om att Nanobio söker partner för bl.a. herpesprojektet. De hade inte varit aktiva i att få tag i en partner innan och oktober samma år skulle de delta i en konferens.

http://www.nanobio.com/NanoBio_GSK_NB-001.html
16:e december 2009 kom ett PM att man ingått licensavtal med GlaxoSmithKline för marknaden i USA och Kanada. Upfront $14,5 million, milestones $40 million och royalties. Ett rätt så fett avtal för en liten marknad i jämförselse mot influensa!

14 månader tog det att få en partner, från kongerensen i oktober 2008 till december 2009.
21 månader tog det från det att fas II var avklarad.

Vi tittar på Eurocine med avseende på tidsrymden det tar tills dess att partner knyts. Eurocine släppte PM med fas I/II (Immunose FLU - nasalt influensavaccin) 30 juni 2010. Oktober 2010 presenterades fas I/II vid 2 konferenser.

14 månader från konferensen 2010 blir december 2011.
21 månader från fas I/II PM 2010 blir mars 2012.

Om vi räknar med Nanobios "licenstidsperiod" för cold sores (behandling av herpes labialis) bör vi redan fått avtal för Immunose FLU, men då skall vi ha i åtanke att illerstudien finns med i bilden. Den blev lite försenad. PM om att den är klar kom september 2011. Eurocine har dock fört partnerdiskussioner innan och under illerstudiens genomförande. Resultatet från illerstudien är det sista som analyseras av intressenterna.

Avtal för Immunose FLU bör komma snart om partnern(a) avser att genomföra fas III för Immunose FLU under kommande influensasäsong 2012/2013.

Det faller på sin orimlighet att ett avtal inte skulle komma. Ett internationellt vaccinbolag (japanskt) levererade antigenet till illerstudien och det fina resultatet ingår i utvärderingen av Immunose FLU. (PM från bolaget 2010/2011).

Vidare har man kommunicerat att man hunnit längst med Japan som ligger före USA och EU, där även intressenter finns. Intressenten i Japan har en marknadsandel på ca 1/4 av den japanska influensavaccinmarknaden, ca 1 miljard försäljning via sprutor. Det kommer gå tämligen snabbt att ersätta sprutorna med näsdroppar. Etablerat nätverk finns.

Information om Immunose FLU fas I/II data och effektstudien i iller: http://www.who.int/vaccine_research/diseases/influenza/Hinkula_16_Nov_2011.pdf
Ypperliga resultat som borgar för fina avtal! Särklassigt bäst och säkrast, utklassar influensasprutorna!

Lägg till det nya patentet som gör intäktsmöjligheterna ännu bättre för partners!

Patentperiod från september 2010 (inlämningsdatum) till september 2030!
http://www.sumobrain.com/patents/wipo/Improved-vaccine-compositions/WO2012042003A1.pdf

Något annat som kan inträffa är att det blir aktuellt med ett bud på Eurocine. Vilket det blir, avtal eller bud, får vi se. Mycket spännande!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?