Post entry

Eurocine och fas III, en uppdatering av läget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Beträffande fas III för Immunose FLU.

Jag inga aktier för tillfället eftersom jag bedömer att fas III ej kan påbörjas denna säsong 2011/12 utan nästa säsong 2012/2013. Jag bedömer att fas III blir en rejäl uppvärdering på aktien. Enligt min investeringshorisont är det lite väl långt borta. Så jag återkommer kanske i juli/augusti nästa år. Jag handlar inte i aktier pga filantropiska skäl utan för värdemässig utveckling.

Jag var under våren och sommaren 2011 optimistisk till att en fas III skulle kunna genomföras under säsongen 2011/2012, men ju mer tiden gick och ingen avklarad illerstudie och inget avtal på plats, började jag inse att det är INTE genomförbart med en fas III förrän tidigast om ca 12 månader.

Det krävs en hel del förberedelser (förberedelsefas) för en fas III, säkert minst 3-6 månader, bla måste tusentals försökspersoner med korrekt profil rekryteras. Själva fas III för influensavacciner brukar man utföra under en pågående säsong för att kunna jämföra med injicerbara vacciner, för att undersöka skydd mot de stammar som är aktuella för den pågående säsongen.

Exekveringfas, t.ex period oktober - april. Sedan följer sammanställning. Här blir det högst sannoligt med nästa års säsong dvs över årsskiftet 2012/2013 Finns ett alternativ att man utför en fas III i Australien (södra halvklotet under juni/juli 2012), men det är inget jag tror på.

Finns inte på kartan att man hinner med allt nu. Dessutom, måste först bolaget ha ett avtal på plats. Vi är inte där ännu.

Dock blir inte avtalet lika stort som om det skulle vara med ett stort internationellt vaccinbolag såsom Novartis eller Sanofi Pasteur, eftersom avtalet främst gäller ett japanskt bolag. Enligt VD Hans blir avtalet ca 1/5 motför ett avtal med ett stort internationellt bolag (detta från en aktieägare som hade pratat med VD Hans), samt att en fas III i Japan bara gäller där. Ytterligare minst en fas III måste till utanför Japan, tex i EU eller USA (detta sa VD Hans till mig i telefonen).

Svårt att sia om när avtalet för Immunose FLU kommer. Iller-pm´et sa ju att analyser skulle fortgå samt partnersamtal fortsätta. Mycket svårt att tippa. Men vi vet historiskt att saker kanske tar lite mera tid än vad man hoppas. Men om jag skall tippa så säger jag Q1 nästa år 2012.

Beroende på avtalets storlek KAN det finnas risk för en nyemission nästa år.

För den långsiktige är det bara att ligga kvar, för de med kortare placeringshorisont som vill maximera värdeökningen på sin portfölj rekommenderas ett sälj för att placera i värdepapper med mer närliggande kursdrivande händelser.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?