Post entry

"Eurocine botar Svininfluensan"

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Om vår hypotes håller kommer vi i framtiden kunna skydda mot svininfluensan”, säger Hans Arwidson, vd på Eurocine."

Citatet ovan är från artikeln som skrevs 27/4 på realtid.se och fick kursen att gör en lätt rusning för att sedan konsolidera kort därefter pga. att hotet om svininfluensan snabbt dog ut.

Fram tills för några veckor sedan började man dock tala om svininfluensan igen och för bara några dagar sedan så skrev di.se om den (Sunbii har även skrivit en blogg om den nyligen). Den har inte dött ut utan skördar fortfarande offer. Senast nu så har fru Blair blivit smittad.

Jag har flera goda vänner som är molekylärbiologer, som bland annat arbetar på SMI (är själv ekonom) och vad jag förstår så är sannolikheten stor att den vanliga influensasmittan i år kommer att vara svininfluesan därav byggs det upp enorma lager av vacciner. I år räknar man med att tre ggr så många människor kommer stryka med och vad som även är speciellt och som kan hända är att smittan angriper speciellt friska människor. En siffra jag fått höra om t.ex. Danmark är att så mycket som 3000 människor kommer stryka med.

När det gäller Eurocine så kommer dom ju såklart inte som en person tidigare skrev i sin analys hinna få fram ett vaccin som botar just svininfluensan. Men detta visar ju hur stark produkten kan bli när den är färdig, just pga. att näsvaccinet med adjuvansen ger ett bredare skydd. Sen var det ju inte länge sedan vi hade fågelinfluensan runt hörnet och inom branschen forskas det för fullt på denna fortfarande.

Nu under H2 ska ju även Eurocine registrera människostudien på 100 st hos läkemedelsverket. Jag och många andra Eurocine ägare ser fram emot en spännande höst.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?