Post entry

Enormt case i Eurocine Vaccines

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Enormt case i Eurocine Vaccines! Eurocine står för en uppvärdering efter totalslakt av kursen till följd av japan-partnerns avhopp. Med ett strategiskt nytillskott i styrelsen, utökad målgrupp, och med en kassa som räcker en bit in på 2014 går nu bolaget in i en offensiv fas och satsar på avtal.

Marknaden har totalslaktat eurocines börsvärde efter meddelandet om japanernas avhopp. Tidigare nedgångar har berott på NE men nu räcker kassan en bit in på 2014 och med bra studieresultat samt breddat användningsområde bör de få till ett avtal.

Eurocine har ett nytt vapen för att lyckas, Michael Wolf Jensen som tillträdde som ordförande i slutet av december. Michael Wolf Jensen har en gedigen karriär inom mergers & acquisitions (ihopslagningar och uppköp av bolag) samt lång erfarenhet av styrelseuppdrag i snabbväxande bioteknikbolag. Storägare tillika VD, Hans Arwidsson, kommer nu troligtvis lägga stort fokus på att sälja bolaget.

Ett positivt nyhetsflöde är att vänta under våren med spekulationer om allt från uppköp till avtal. Vilket i båda fallen skulle innebära en kursuppgång på flera tusen procent! Ett avtal bör ligga i 100 mij. dollarsklassen.

Aktien är pressad i botten och i marknadens värdering ingår torrt nyhetsflöde och NE 2014 vilket är osannolikt. Om marknaden skulle värdera bolaget till 20% chans till framgång skulle aktien värderas flera hundra procent högre från rådande kursnivå.

Aktien är nu på repningsvägen efter slakten och kommer troligtvis hämta andan då rådande KK-värdering är orimlig. Detta plus triggers i form av nyhetsflöde från ett bolag som nu är på offensiven ger en enorm uppsida! Eurocine har aldrig haft mer kött på benen i form av bra studier, breddad målgrupp, fler patentansökningar samt nu även vass ledning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?