Post entry

Den nya influensan (Eurocine), 30-40 % av befolkningen kan insjukna.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

(Redigerad nu)

Det jag vill få fram är några detaljer efter ett samtal med SMI. Det jag tycker är märkligt är att det inte riktigt framkommit tidigare i detalj.

Läs gärna själv på http://www.smi.se/nyainfluensan/ eller ring 020-202000.

Sverige har beställt drygt 18 miljoner dosor (2 till varje person krävs) av en ny variant av pandemrix som GlaxoSmithKline håller på och tillverkar på nya influensan A(H1N1)v. Hela svenska befokningen skall erbjudas att vaccineras i år då den nya influensan är av en ny virusstam och man beräknar att 30-40% av befolkningen kan drabbas mot normalt några % endast. Så står det på SMI:s hemsida bl.a.:

Vad är speciellt med den nya influensan?

Den nya influensan ((H1N1)v har en genetisk sammansättning som man inte sett förut och den kan spridas mellan människor. Eftersom det är en ny variant av viruset har ingen haft just denna influensa tidigare och därmed är troligtvis ingen immun. Detta kan betyda att vem som helst kan drabbas av den nya influensan om de utsätts för smitta. Det är därför som Världshälsoorganisationen WHO och de svenska myndigheterna har höjt sin beredskap och bevakar den pågående smittspridningen.

Det blir verkligen en bra tajming på den planerade studien då den startar mitt i brinnande influensatider senare i höst.

Att Eurocine i skrivande stund är upp drygt 13 % är dock märkligt då ingen ny information finnes i dagsläget. Men det är kanske fler som uppmärksammat det jag skriver om ovan.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?