Post entry

Etrion i fokus

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Etrion, solen som är här för att skina.

Etrion är noterat på OMX Stockholm SMALL CAP och är en energi leverantör som har specialiserat sig på miljövänlig energi i form av solcellsenergi som dem får ifrån sina solcellsparker och dem har redan en anläggning i Italien, Etrion ska bygga en solcellspark i Chile plus att dem har planer på ytterligare två solcellsparker i Chile. Den här aktien kan vara intressant att följa både för den kortsiktige och den långsiktige både fundamentalt och tekniskt och det ska jag tala om för er varför. Vart ska vi börja? Det kan bli lite svårt för mig att få till allt bra och i rätt tur och ordning men ja ska försöka så gott jag kan. Vi börjar kortsiktigt:

Ni kanske vet att Etrion ska bli en del av benchmark index den 2 december och benchmark är ett finans ord som betyder:

Benchmarking är en term inom framför allt företagsekonomin med betydelsen att man utvärderar sin verksamhet kvantitativt i förhållande till dem som man uppfattar beter sig bäst inom respektive verksamhetsområde.” källa: wikipedia. Så varför ska Etrion få bli index noterat?

Etrion har visat sig vara en bra och väldigt likvid aktie på marknaden, Etrion som företag har visat att dem har stora och seriösa projekt på gång och därför har den blivit antagen till benchmark index och kommer att börjas att handlas som en benchmarkindex aktie den 2 december 2013, nu på måndag. Om en aktie är en index aktie då måste fonder och andra portföljer som följer index då ha den i sin portfölj vilket kan bli en trigger för den kommande veckan då det kommer att finnas många potentiella köpare med stort kapital.

Jag har även gjort en liten teknisk analys hur JAG TROR att utvecklingen kommer att gå till den 2 december och fram till och med slutet på januari 2014. Vi ser att den 26 september så började en ny och en väldigt stark trend att ta form då Etrion steg på den väldigt positiva nyheten att man planerar ett projekt i Chile där man ska investera 1miljard kronor för att bygga en ny solcells park och när projektet är klart så kommer man att öka sin kapacitet med 80% i energi produktion. Etrion tog ett långfristigt lån på 70 miljoner USD från investment banken OPIC och familjen Lundin har investerat 240 miljoner svenska kronor i projektet. Det var lite kort om den nyheten som ledde till ett positivt trendbrott som starta denna trend och som ni kan se i min TA så började trenden den 26 september och den har stigit till dagens nivå efter att marknaden reagera positivt på nyheten.

Jag har räknat lite och gjort en TA där jag spekulerar en riktkurs på 6,75 med en spik/svans upp till 7,25 kr och kanske till och med en ATH fram tills slutet på januari och jag spekulerar även en riktkurs för 2 december på 6,3kr.

Idag står vi på ca 4,5 kr och vi har stigit ca 87% eller 2,15 kr sedan den 26 september, jag har räknat att det tar 89 börsdagar från och med 26 september att nå målet och just nu befinner vi oss på dag 44 vilket är nästan på pricken hälften av 89, jag har gjort en fibonacci kalkyl på höger sida där ni ser att vi befinner oss ca halvvägs 50% till slutkursen på ca 6,75kr, och vid resans slut motsvarar det en stigning med hela 182% vilket motsvarar 4,4 kr från resans början på 2,35 kr. Det finns en möjlighet till en stor stigning nu på måndag då index introduktionen är en stor nyhet dock inte lika stor som nyheten om ”Chile projektet”, jag har tittat på grafen och hittat ett mönster hur aktien kan ”reagera” på stora nyheter och triggers och då blev uträkningen ca 30-35% uppgång på varje trigger men ändå så håller sig aktien inom ramarna för trendkanalen. Så slutspekulationen för måndagen 2 december ser ut så här, efter den första uppgången (26 sept) när vi testade trendkanalens tak så rekylera aktien med ca 22% då många gjorde stora vinsthämtningar sedan den andra uppgången (11 nov) så rekylera aktien med 17% vilket är 5%enheter mindre och om nu denna gång vi ska rekylera med ytterligare 5% enheter mindre då skulle jag gissa på att vi rekylerar någonstans runt 12-13% och hamnar på ca 5,3kr. Jag spekulerar i att vi kommer stiga sakta hela december och återgår till ATH och introduktions zonen men i slutet på januari vill jag ändå varna för en eventuell liten rekyl på grund av att:
1: Aktien kan tänkas att slå i sitt stora motstånd och att vi tidigare bara har ”spikat” i och sedan fallit tillbaka (se TA) och där med aldrig lyckats att komma över motståndet och ha det som stöd.

2: Etrion kommer bli en del av index och därför vara till en viss del beroende av OMX indexet men ändå vara ganska neutral till indexet då Etrions nisch inte är så konjektur känslig då det i stort sett är gratis att tillverka solenergi då solen skiner oavsett det är låg/högkonjunktur och man slipper köpa in råvaror som värmekraftverken gör och värmekraftverken är beroende av priset på kol, olja och andra fossila bränslen och jämför med dem andra kraftverken kan Etrion hålla ett ganska så stabilt pris.

3: Personer som har följt resan sedan den 26 september har gjort en stor och säker vinst och vill plocka hem vinsten innan OMX index börjar att rekylera.

Långsiktigt: Där har vi en hel del bra saker som jag vill nämna här nere.
Vi börjar med att solenergi är framtiden och alla andra källor som vi kan finna i naturen och ta nytta av är framtiden (vind, sol och vatten kraftverk), men varför just Etrion? Jo för att Etrion planerar ytterligare två solcells parker i Chile, familjen Lundin har investerat 240 miljoner kronor och med det är Etrion familjen Lundins tredje största investering efter olja och gas och familjen Lundin gör bra och välplanerade råvaruinvesteringar, Etrion planerar att 2015 börja med utdelningar till sina aktie ägare och sist men inte minst Etrion har hela världen som sin arena finns ganska många ställen där man kan bygga bra solcells parker.

Mina personliga tankar kring Etrion.
Jag tror på Etrionen och har ägt den i olika omgångar och tycker att den är en bra aktie och att företaget har lyckats bevisa att dem är värdiga en sådan uppgång och en trendvändning som har riktkurs ATH zonen i form av att dem ska bygga nya solcellsparker och lyckats få med sig seriösa råvaruinvesterare, det är alltid skönt att veta att det är Lundinarnas tredje största investering vilket betyder att dem måste ha tänkt igenom det hela och har projektet under uppsyn.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?