Post entry

Vårkänslor för Ericsson

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag trodde, av någon anledning, att Ericsson skulle leverera en "bra" rapport. "Bra" är ett relativt begrepp, och betyder i detta sammanhang något som är över analytikers förväntan.

Under gårdagen läste jag ord som rusar, chockrusning, rally. Om ett tillväxtföretag rusar på börsen då och då, på rykten, "genombrott" av något slag, eller bra rapporter är en sak, där handlar det om förhoppningar, folk vill "vara med" från början, gå in vid rätt tidpunkt för att följa med på den som de hoppas fantastiska resan. Det är begripligt. I någon mening i alla fall. Det är vanligen svårt att använda ord som aktiekurs och begriplig i samma mening.

Men stora, etablerade, väl analyserade företag som Ericsson, som under dagen var uppe i 25 % kursökning! Hur kan det komma sig?

Som att proppen gick ur, murar föll. Ett Äntligen! Vårt ("vi svenskars") favoritföretag, vår stolthet. Det internationella high-tech företaget Ericsson från lilla Sverige. Äntligen är de på banan igen. Nu kommer framgångarna vi minns från historien att upprepa sig. Ordningen är återställd. För visst är det svårt att tänka tanken att vårt stora Ericsson faktiskt skulle bli omsprunget, inte få vara med, bli ett mediokert företag på den globala marknaden?

Jag tror kursökningen avspeglar vårkänslor, glädjeyra, längtan efter en vändning, trötthet på subprimekris, räntor och inflation. En festdag på våren. På måndag är en annan dag, då får vi titta rationellt på detta. Kanske har vi lite huvudvärk. Men nu är det fest!

Hur mycket är Ericsson värt - egentligen? Och framförallt, hur mycket kommer det att vara värt ... om ett år eller två? Kommer något, någon teknik, att finnas att värdera?

Det tänker vi på på måndag!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?