Post entry

Går det att tjäna pengar på Ericsson B?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Min vän var uppgiven, han har ägt aktierna i mer än fem år och nu kunde vi båda konstatera att kursen stod på en lägre nivå, än för fem år sedan. Sälja eller fortsätta att hoppas, det var den stora frågan. Inte heller analytikerna är helt eniga. Å ena sidan har vi de som oroar sig för marginalpress, å andra sidan de som menar att nu är det värsta redan inbakat i kursen.

Det bästa kanske vore att sälja ändå, sa jag till min vän, men han hade inga vinster att kvitta mot. Optioner i kombination med de ägda aktierna kanhända är en utväg? Men då är det lämpligt att äga tusen aktier. Skulle han som nyss var säljbenägen istället öka?

Det är inte helt lätt att ge råd när man inte känner sig säker på den fortsatta färdriktningen. Själv är jag försiktig med Ericsson efter att ha blivit bränd ett antal gånger. Aktien kastar helt enkelt för snabbt och oväntat. Det senaste året har det mest varit nedåt, men säker kan man inte vara.

Frågan som tarvar på ett svar är: Går det att tjäna pengar på Ericsson B aktien?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?